Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan tartsam jól a lovam?

Hogyan tartsam jól a lovam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. 2, 5-3 hónap múlva végre lesz egy pacim! Nagyon régóta várom, sok kérdést tettem már fel vele kapcsolatban, mert biztos akarok lenni a dolgokban! Nemsokára 8 éve lovagolok, így furának tűnhet, hogy kérdezgetek, de nem tanítottak meg az alap dolgokra :(

Viszont szeretnék tőletek segítséget kérni:)

Úgy döntöttük, hogy otthon fogom tartani, mert így elég időm lesz rá. Leírom, hogy milyen napirendet gondoltam ki neki, kérlek, szóljatok, ha valamit rosszul gondoltam:)

Azt terveztük, hogy egy 2, 5x2, 5 m-es bokszot építünk/építettünk neki (lehet, hogy lesz még egy lovunk, akkor ő mellette lenne).

Van 2 nagy legelőnk, ahová ki tudom majd engedni, plusz egy raktárunk, ahol a nyereg/lótakaró stb. lesz.

Reggel fél hétkor megetetem, megitatom ( viszont nem szeretnék önitatót, mert nem tudom ellenőrizni, mikor és mennyit iszik) utána ellenőrzöm, hogy nem beteg-e (nem dagadt vagy forró-e a lába, nem lázas-e stb.) Délután kettőkor / háromkor hazaérek, kiengedem a legelőre, adok neki szénát plusz vizet. Amíg a legelőn van, kitrágyázom a bokszát, utána őt két óra múlva behozom, lepucolom, kilovagolok vele kb. egy órát, utána lótakaróval addig jártatom, amíg ki nem hűl. Ha még nincs sötét, visszaengedem a legelőre egy órát, ha van, akkor már nem. Letisztítom a nyerget (még nem aprólékosan, azt majd csak hetente) és a szerszámokat, utána adok neki takarmányt és abrakot. Még egyszer ellenőrzöm este, hogy nincs-e gond, utána ennyi.

Szerintetek jól csinálom? Sokat olvastam róla, és ha valamit kihagytam, légyszi ne szóljatok le rögtön..:D De nagyon örülök, ha írtok és köszönöm! :) Viki, 15

2013. márc. 10. 19:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is mindig este tanultam, suli után rögtön tekertem a lovakhoz. Nem mindenkit fognak délutáni leckeírós szobafogságra, hogy aztán este együtt nézhessék a Barátok Köztöt.

Nyugodtan mehet ki a ló reggel, ha biztonságos a karámotok, nagy baja nem eshet, nem lehet állandóan szem előtt tartani a lovakat. Ha csak délután viszed ki, az nagyon-nagyon kevés.

2013. márc. 11. 11:10
 12/12 A kérdező kommentje:

Jolvan, én úgyis gondolkoztam rajta, hogy délelőtt is kiengedem, csak nemtudtam, hogy az jó-e úgy. :) még nem tudom, milyen kerítés lesz, de majd egyik ilyen építő baratunkkal csinaltatjuk:)

Amúgy igazuk van a többieknek, szerencsére az a típus vagyok, hogy órán megértem az anyagot, és otthon csak egy (vagy annyi se) óra a megtanulasa:) A leckeket is elég hamar megírom, ha meg nem megy gyorsan, akkor én us este tanulok, nem alszom sokat, nem szeretek sokat aludni:D most is úgy van, hogy este kb. tízig de többig is fenn vagyok, más kérdés, hogy olvasok most, reggel meg hatkor kelek. És nekem ez így elég :) ha meg nem hinnetek a tanulásomban, minden nap későn érek haza (csak eddig volt így, mire lovam lesz, vége lesz ezeknek az oraknak) és mégis kitűnő vagyok, alig kapok rossz jegyet. :) persze ezt nem dicsekvesbol mondom, csak hogy tudjátok ezeket :D köszi a válaszokat, aki tud, az írjon meg!

2013. márc. 11. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!