Hány éves kortól lehet kezdeni betanítani egy lovat?
Figyelt kérdés
2013. márc. 8. 21:15
11/14 A kérdező kommentje:
okéé,kszi a válaszokat. Amúgy 2 éves,Lipicai kanca és a lábát feladja normálisan meg már körmölve is volt egy csomószor, a szuritól se fél mert már volt vérvételen meg ha kimegyek hozzá a rétre odajön és nem kell vele 1 órás "fogócskát" játszani...akkor futószár (nyereggel) meg vezessem kötéllel?
2013. márc. 10. 18:39
12/14 anonim válasza:
Még ne bántsd, ha csak két éves. 3 éves kora körül (+1 --2 hónap) kezdheted el nyereghez szoktatni (először ne húzd tövig a hevedert pl, mert hevederiszonyossá válhat), majd futószárazni. Ahhoz, hogy futószáron mindkét kézre szóra tudjon közlekedni, nagyjából 1 hónapra van szükség általában. Ha jól csinálod, akkor egy idő után elkezdhet a zablához nyúlni.
Vezetni már jó, ha most is tudod, azt gyakorolhatod vele, Esetleg néha felkantározhatod, először zabla nélkül, majd zablával.
13/14 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy egy lovat nem onnan mérik, hogy hány éves. Nyilván fokozatosan kell építeni a lóra, nempedig mindennap órákat lovagolni. 2,5 éveseen lovagoltam be a lovamat, semmi baja,úgy megy mint egy 6 éves, egészséges, tiszta lábakkal rendelkezik. Nóniusz,annyit tesz, hogy robosztus alkat. Csak rá kell nézni a lóra, lehet látni rajta, hogy képes lesz e dolgozni. Én elmertem kezdeni lovagolni, mert szellemileg teljesen ép,erős csontú,szívós,kitartó, izmos lovacska volt. Fő a fokozatosság, ne mindent egyszerre akarj. Véleményem szerint olyan lovat nem kéne lovagolni 3 éves kor alatt, mint az arabokat.
14/14 Kutyák vagytok válasza:
Emberek legyen már egy kis eszetek. Attól hogy egy 1,5 éves csikót heti egyszer futószáraztatunk 5 kört balra 5 kört jobbra semmi baja nem lessz az ég világon, de ha tegyük fel van egy 3 éves 170 centis csődör azt hogy tanítod meg futószáraztatni úgy hogy még életében nem látott futószárat? Valószínűleg sehogy mert egy ló nem hülye és 3 évesen már tudja hogy erősebb és nem fogja tűrni hogy te ott a körön belül egy kötélen hajkurásszad de ha ezt elkezdett kevés körökkel lépésben kicsi ügetésekkel 1,5 éves korában nem tud elhúzni, baja se lesz és megtanulja. Ja még annyi hogy annyit nyugodtan csinálhatsz hogy a nyerget felrakod a hátára aztán le mert 3 éves korában azt se fogja nagyon hagyni és jobban fáj ha akkor rug meg nem most. Sok szerencsét a lóhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!