Mit tudnék kezdeni egy pónival?
szerintem a sétáltatáson kívül biztos hálás lenne egy kis élelemnek és víznek.
175 centi magas és 68 centi széles embereknek nem adnék pónit mert ha 2 látra áll akkor nagyobb tőled és aprónak lát, és mint az elefánt esetében megijed csak ő rád támad ellenben a normál méretű lovakkal amiknek nagy szemük van így jól látnak téged és ezt el lehet kerülni
Attól függ mekkora pónid lesz. :) a pónik szívósabbak ugyan, de azért ha nagyon alacsony lesz nem ajánlatos felülni rá, vagy csak nagyon ritkán és kevés ideig. De akkor vágtázhatsz is vele akár, de mondjuk az neked sem lenne túl kényelmes ha vágta közben leérne a lábad.:s
Én pónin tanultam meg lovagolni és amikor közölték velem h hát sajnos kinőttem egy világ tört össze bennem, h úristen most akkor mi lesz. De ugyanúgy jártam tovább hozzá, és meg lepődtem h még úgyis h nem ülök fel rá mennyi mindent tudunk együtt csinálni.:) Szóval amiket én csináltam, meg tanítottam neki minden fél e szabad idomítós trükköt (fektetés,ágaskodás,hajolás stb..) elértem h utánam fusson, akadályokat tettem ki és együtt ugráltuk át őket. Meg mondjuk ő nem volt az enyém, de te csinálhatsz esetleg olyat h ha a pónid olyan kis szelíd, jól belovagolt lesz akkor kis gyereketek felültetsz rá és vezetgeted őket, és így még egy kis pénzt is kereshetsz vele. De mondjuk ez függ attól mennyi lovas tapasztalatod van! ja meg előbb ugyebár meg kell ismernetek egymást és csak utána kezdheted el vele ezeket.
egy kis pici pónikocsi kéne, azzal tudnál kocsikázni, ahhoz nem kell tudni lovagolni.
ellenben ha nem vagy jó lovas, akkor nem értem minek neked egy póni? és ért hozzá valaki a családban? mert jól tartani egy lovat, ahhoz azért kell egy kis tapasztalat. nagyon nem mindegy, hogy mit, mikor, milyet és hogyan adunk neki. egy hozzá nem értő akár 2 nap alatt kinyírhat egy lovat/pónit (bekólikázik, felpüffed, ünnepizik, felakasztja magát, leforrázza a tüdejét, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!