Merev kézzel mit lehetne kezdeni?
nem kapaszkodok, csak nehezen engedek. Viszonylag finom szájú lovat lovaglok, edzői felügyelet mellett. Csak nehezen találom meg azt a pillanatot, amikor engedni kéne, ill. ha megtalálom, akkor sem mindig tudok engedni.
Sokszor megtörik a csuklóm, és merev az egész kezem. Hogy lehetne ezt javítani?
teljesen biztonságban érzem magam ezen a lovon, kezdőnek nem mondanám magam, inkább rosszul képzettnek. 3 éve lovaglok normális helyen, előtte csak hülyeségeket tanítottak évekig, nagy részület már sikerült levedleni, de ezt nagyon nehéz :(
általában van egy-egy olyan rész, ahol hajlamos megrohanni a ló, ott előre rástresszelek, és csak még rosszabb lesz.
(előző vagyok)
akkor ez egy rosszul beidegződött szokás lehet. nem kapaszkodtál sokáig anno vagy "rángattad" a száját? szaerintem menj sokat szár nélkül csak derékkal és lábakkal irányítsd a lovat. ekkor ált. a kengyelbe szoktak támaszkodni, ennek elkerülése érdekében a kengyelt is dobd fel vagy csak nyered nélkül. de a szármentességet komolya mondom. ha megszokod, h. nem a szár a fő úgy könnyebb.
Futószáron az előbbit már próbálgattam, meg kötőfékkel is felülök rá néha, akkor legalább kevésbé idegesíti őt a kezem...Majd kipróbálom akkor azt a kengyel és szár nélküli dolgot is, hátha...Ezt akkor úgy képzeljem el, h rendesen felülök rá, pályán, fel van kantározva, csak nincs a szár a kezemben? Kikössem esetleg h neki legalább legyen valami támaszkodásfélére lehetősége?
Kezem közben hol legyen? :)
Bocsánat h ilyen sokat kérdezek :)
Nem a tipikus iskolaló, elég élénk :)
Futószáron is ülök mostanában néha, lépés, ügetés átmeneteket simán megcsinálunk szár nélkül (kivéve ha rájön az 5 perc...)
az a baj, hogy ha a marján van a kezem, az nálam már a lefeszített kezet jelenti, könnyebben enged a ló, ha magasabban van a kezem :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!