Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Merev kézzel mit lehetne kezdeni?

Merev kézzel mit lehetne kezdeni?

Figyelt kérdés

nem kapaszkodok, csak nehezen engedek. Viszonylag finom szájú lovat lovaglok, edzői felügyelet mellett. Csak nehezen találom meg azt a pillanatot, amikor engedni kéne, ill. ha megtalálom, akkor sem mindig tudok engedni.

Sokszor megtörik a csuklóm, és merev az egész kezem. Hogy lehetne ezt javítani?

2012. jún. 10. 18:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hát lovaglás előtt maszírozz bele egykis sportkrémet az lazitja és hűsíti a kezed nekem segített :)
2012. jún. 10. 19:54
 2/16 A kérdező kommentje:
nem fizikailag merev :) Mozogni mozog rendesen, csak lovaglásnál megmerevíti az agyam :S
2012. jún. 10. 20:11
 3/16 anonim válasza:
lehet, h. biztonságban érzed már jobban magad a lovon, de még mindig benned van a félsz. mióta lovagolsz? lazulj el teljesen. ha viszonylag kezdő vagy egy idő után majd magadtól is rájössz.
2012. jún. 10. 20:40
 4/16 A kérdező kommentje:

teljesen biztonságban érzem magam ezen a lovon, kezdőnek nem mondanám magam, inkább rosszul képzettnek. 3 éve lovaglok normális helyen, előtte csak hülyeségeket tanítottak évekig, nagy részület már sikerült levedleni, de ezt nagyon nehéz :(

általában van egy-egy olyan rész, ahol hajlamos megrohanni a ló, ott előre rástresszelek, és csak még rosszabb lesz.

2012. jún. 10. 20:51
 5/16 A kérdező kommentje:
a kezdőnek nem mondanám magamat az úgy értem, h sokféle lovon ültem, csikókon is (felügyelettel), egyedül is járogatok terepre..., kicsiket már próbáltam ugrani, síkon az alap dolgok kb mennek, csak ez a kéz :S
2012. jún. 10. 20:53
 6/16 anonim válasza:

(előző vagyok)

akkor ez egy rosszul beidegződött szokás lehet. nem kapaszkodtál sokáig anno vagy "rángattad" a száját? szaerintem menj sokat szár nélkül csak derékkal és lábakkal irányítsd a lovat. ekkor ált. a kengyelbe szoktak támaszkodni, ennek elkerülése érdekében a kengyelt is dobd fel vagy csak nyered nélkül. de a szármentességet komolya mondom. ha megszokod, h. nem a szár a fő úgy könnyebb.

2012. jún. 10. 20:58
 7/16 A kérdező kommentje:

Futószáron az előbbit már próbálgattam, meg kötőfékkel is felülök rá néha, akkor legalább kevésbé idegesíti őt a kezem...Majd kipróbálom akkor azt a kengyel és szár nélküli dolgot is, hátha...Ezt akkor úgy képzeljem el, h rendesen felülök rá, pályán, fel van kantározva, csak nincs a szár a kezemben? Kikössem esetleg h neki legalább legyen valami támaszkodásfélére lehetősége?

Kezem közben hol legyen? :)

Bocsánat h ilyen sokat kérdezek :)

2012. jún. 10. 21:02
 8/16 A kérdező kommentje:
egy rosszul megtanult dolog, az biztos, inkább le se írom, h régebben milyen helyekre jártam...(Volt, ahol a szárat se tudták hogy kéne fogni, volt, ahol még a helyes lábra való ügetésről se hallotak, meg olyan is, ahol a kettő egyszerre...)
2012. jún. 10. 21:04
 9/16 anonim válasza:
attól függ mennyire tanulókhoz-szokott iskola ló. ahol én lovagoltam anno ott a kezdőket úgy oktattuk, hogy alapból csak szőrén kezd futószáron, kantár levéve. karkörzés előre-hátra, hátratett kéz, felemelt, ráfekszel a ló nyakára és megöleled (lépésben, ügetésben egyaránt), a marjára teszed a kezed és tenyérrel érzed a lépteit (ez állati megnyugtató) egyébként rendesen szárral is csinálhatod sőt kéne is, h. a kisujjad miközben fogod a szárat leteszed a marjára. nem kell itt rángatni a szárat :) mert akaratlanul is, te észre sem veszed, de ezzel esetleg bele-beleránthatsz és akkor esetleg nem úgy megy, úgy mozog, ahogy szeretnéd
2012. jún. 10. 21:15
 10/16 A kérdező kommentje:

Nem a tipikus iskolaló, elég élénk :)

Futószáron is ülök mostanában néha, lépés, ügetés átmeneteket simán megcsinálunk szár nélkül (kivéve ha rájön az 5 perc...)

az a baj, hogy ha a marján van a kezem, az nálam már a lefeszített kezet jelenti, könnyebben enged a ló, ha magasabban van a kezem :S

2012. jún. 10. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!