nem kapaszkodok, csak nehezen engedek. Viszonylag finom szájú lovat lovaglok, edzői felügyelet mellett. Csak nehezen találom meg azt a pillanatot, amikor engedni kéne, ill. ha megtalálom, akkor sem mindig tudok engedni.
Sokszor megtörik a csuklóm, és merev az egész kezem. Hogy lehetne ezt javítani?
látatlanban érdekes. de pont a barján próbáld meg lazítani a kezed. érezd a ló mozgását. vagy. a szárakkal már próbáltál játszani? csak "dekázgass". egy dekát, ha húzol azt a ló már észreveszi. ne rángasd, bár, ha merev a kezed, lehet, h. így nehezebb. nemtom nekem a marja bejött. az téll nagyon lazító. vagy simogasd közbe a lovat.
2012. jún. 10. 21:30
12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom még egyszer. Ha marnál van, akkor az a baj, h majdnem teljesen ki van nyújtva a kezem :S
Simogatni szoktam, akkor meg az a baj, h meglazul a szár, és oda a nehezen elért támaszkodás. Szóval elég kombinált egy probláma ez
2012. jún. 10. 21:32
13/16 anonim válasza:
hát.. én még mindig azt mondom, h. nem a szárral kell irányítani. mert teszemazt egyszer aládraknak egy olyan lovat, amin még nem ültél és terepen mondjuk kiköpi a zablát (amit egyébként nem tehetne) vagy bármi egyéb is történhet, akkor mit tudsz csinálni? jó kell a szár is persze. de ne tojj, be ha elveszted a szárat :) mondjuk ez ló függő is, h. hogy van belovagolva - ill. be-nem-lovagolva. próbáld ki mindet. :) h. neked melyik jön be jobban. persze ez nem fog egyik óráról a másikra menni. aztán majd írd meg, h. melyik a jobb neked :)
2012. jún. 10. 21:45
14/16 A kérdező kommentje:
majd megírom :)
Most a vizsgák miatt sajnos kevesebbet vagyok kinn :(
(egyébként jártam már hasonlóan. nem kiköpte, hanem csak szár mögé bújt, de annyira, h szárral kb semmit nem lehetett kezdeni)
2012. jún. 10. 21:50
15/16 anonim válasza:
ezért mondom, h. meg kell tanulni derékkal és lábbal irányítani a lovat - nincs mindig ott a szár. én pl ugratni is először úgy tanultam még anno, h. oldalra kinyújtott kezekkel. ott aztán téll. nem lehet miben kapaszkodni. a kezemmel nem is volt gond soha :) próbálgasd, mondd el ezeket az ötleteket az edződnek is, lehet, h. ő is tud majd mondani jó dolgokat az ügy érdekében :) majd mondd, h. hogy haladsz :)
2012. jún. 10. 22:13
16/16 anonim válasza:
Mi szoktunk szár nélkül is lovagolni, hogy óvatosan, fokozatosan elengedjük a szárat, és úgy könnyűügetünk pl kengyel nélkül, hátratett kézzel, vagy csak egy kézben fogunk szárat, balban, és a jobbat hátra, aztán fordítva... De próbálgathatod szerintem azt is, hogy elengeded a szárat, ha szépen megy a ló, és nem kell ezzel is foglalkozni persze, irányítod lábbal, testsúllyal, és közben csuklókörzéseket, vagy ilyeneket csinálsz (karkörzést nem feltétlen, mert lehet, hogy megijed ha kalimpálsz, de ha nem, akkor bármi ilyet is megpróbálhatsz), szóval mozgasd a kezed össze-vissza:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!