A lovam nagyon szökős. 153 cm-es arab pacc és kihasználva kis termetét de jó ugróképességét, ha alacsony a karám akkor kiugrik, ha legalább 50 magasan van az első rúdja a karámnak akkor meg alatta lóg meg. Az ottani lovardavezető azt mondta, hogy ő nem fog plusz fákat odaszerelni csak az én lovam miatt, mert erre nincs ideje és amúgy se falazhatja el a lovakat. Márpedig az én lovamnak minimum 160 magasságú karám kell és alul 50 cm alatt kell kezdődni az első rúdnak, úgy hogy a rudak között se legyen nagy hely. Azt mondta, hogy ő ezt nem csinálja, inkább nem karámozza. Van egy másik ilyen szökős ló és az sincs karámozva. Viszont az istálló karámra néz és nem egy zárt épület. Szóval kicsit aggódok, hogy lehet, hogy nem lesz karámozva a lovam, de másik olyan lovarda ami ilyen jó lenne és masszív zárt karámok lennének nincsenek is. Sok helyen a városban csak 2 egyszerű villanypásztorral vannak elkerítve a lovak, vagy csak két rúd az egész karám. Mit tegyek szerintetek?
#karámozás
2013. márc. 7. 19:19
1/6 pajkii válasza:
A rudak mellé még villanypásztor is szükséges lenne. Egyszer megcsípi utána már nem próbálkozik. Nálunk is volt ilyen ló. de az 165cm, nem átugrotta, hanem a 2 között bújt ki, ami nem egy nagy hely. Oda lett rakva a pásztor, és azóta nem csinálja.
Amugy ha esetleg nem karámoznák, akkor meg elmész vele lovagolni terepre.. Más jobb ötletem nincs.
2013. márc. 7. 19:26
2/6 anonim válasza:
Felajánlhatod esetleg a lovardavezetőnek h saját költségeden mecsinálod a karámot. Villanypásztor mindenképpen jó lenne.
2013. márc. 7. 19:30
3/6 Valletta válasza:
Érthető, hogy bértartott ló miatt nem fog építkezni, viszont a ló nem állhat a boxban. Én azt javaslom, hogy beszéld meg vele, hogy saját költségen kihúztok egy-egy sort villanypásztort felülre, illetve ha szükséges, alulra is. Más megoldást én nem látok. Ha ez nem megy, akkor másik helyet kellene keresned a lovadnak, ahol a tulajdonos hajlandó arra, hogy akár saját költségeden szökésbiztossá tegyetek egy karámot.
Ezek az arabok nagyon furmányosak tudnak lenni néha, én is lovagoltam olyat, amelyik Houdinival is felvette volna a versenyt.
2013. márc. 7. 20:26
4/6 anonim válasza:
Villanypásztor...
ha szükséges több sorba is.
2013. márc. 7. 20:31
5/6 anonim válasza:
16eft-ért lehet már venni villanypásztort nekem is olyan évek óta használom,2500ft a földkábel,4-5eft a zsinór,szalag zsinórt vegyél majd azt jobban látják.
2013. márc. 7. 20:55
6/6 anonim válasza:
Ide a villanypásztor jöhet szóba. Remélhetőleg az megállítja a lovat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!