Hogyan fogják ellenőrizni a chip meglétét?
Menhelyről kihozott chippelt ivartalanított kutyám van.
Be is van oltatva minden évben.
De sétáltatáshoz a kis könyvét nem szoktam magammal vinni!
Maximum ha tömegközlekedéssel utazunk, a kalauz volt már hogy kérte.
Szóval mi van akkor ha a közterület felügyelő kérné de nincs nálam a kis könyv? Később is igazolhatom a meglétét? Vagy fölszaladok lehozom neki? Vagy lesz náluk chip olvasó készülék?
Tudom most sokan azt mondják majd hogy vidd magaddal, de ha elfelejtem, akkor mi van?
4. § (1) Az állattartó köteles:
b) az oltási könyvet megőrizni, azt az immunizálás megtörténtét ellenőrző állat-egészségügyi hatóság
felszólítására bemutatni, illetve tulajdonátruházás esetén az új tulajdonosnak átadni, továbbá biztosítani, hogy az
oltási könyvet a közterületen az ebre felügyelő személy magánál tartsa az oltás érvényességének bizonyítása
céljából;
Az oltási könyvet tényleg maguknál kellene tartani (ez nekem is új egyébként): [link]
Az ellenőrzés értelemszerűen leolvasóval történik, ha van regisztrálva a chip akkor látszik, hogy meddig érvényes az utolsó veszettség elleni oltás. Hogy ezzel várnak-e míg elkészül az új rendszer és átkerül bele minden kutya, vagy csak a chipet nézik, vagy csak az oltást, ez még kérdéses.
Ha nem nézik meg a rendszerben, akkor viszont kérhetik a chipszámhoz tartozó oltási könyvet.
Little Red, ha ez nekem szólt, tisztában vagyok vele.
Feltételezem, hogy ha beruháznak egy leolvasóba, tudják biztosítani a feltételeket az internet-hozzáféréshez is (pl. mobiltelefon). :)
Enélkül nem látom értelmét az ellenőrzésnek, mert hiába van benne chip, ha nincs regisztrálva és adott esetben nem ellenőrizhető az oltási könyv sem.
A közteresek csak azt nézik, van-e chip a kutyában. Az oltás érvényességét viszont az oltási könyv alapján nézik. Fénymásolni kell és lehet hurcibálni.
Nekem van egy kicsi válltáskám. Oltási, nylon zacsi ,pzs,kis elemlámpa van benne. Ha kimozdulunk, jön velem:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!