Hogyan fogják ellenőrizni a chip meglétét?
Menhelyről kihozott chippelt ivartalanított kutyám van.
Be is van oltatva minden évben.
De sétáltatáshoz a kis könyvét nem szoktam magammal vinni!
Maximum ha tömegközlekedéssel utazunk, a kalauz volt már hogy kérte.
Szóval mi van akkor ha a közterület felügyelő kérné de nincs nálam a kis könyv? Később is igazolhatom a meglétét? Vagy fölszaladok lehozom neki? Vagy lesz náluk chip olvasó készülék?
Tudom most sokan azt mondják majd hogy vidd magaddal, de ha elfelejtem, akkor mi van?
Nem tudom miért kellet lepontozni, azért mert kíváncsi voltam a jogszabályra, szerintem ez tök normális. Na mindegy.
Megnéztem, valóban magamnál kell hordani. De én egyetlen egy embert sem ismerek aki magánál hordaná. Még csak bele se fér az a nagy cucc a kis kutyasétáltatós táskámba. ABba csak jutalomfalat van, szarózacsi, kulcs, zsepi, telefon. Az oltási könyvet csak összegyűrném.
Pedig a chip ilyen szempontból nagyon jó lenne, ha az ellenőrző személyek olyan készüléket kapnának, amivel az állat adatait is meg tudják nézni.
Pedig ma már egy okos telefon is sokkal több mindenre képes ennél. Lehet hogy most nincs ilyen, de jó lenne ha lenne. :)
Nem fogok elkezdeni lázadozni azért mert nem tetszik, a szabály az szabály. Ezentúl magamnál fogom hordani. Csak még sosem hallottam erről és most meg vagyok döbbenve.
ma 14:14
Tévedsz..
Kötelező a regisztrálás is.
"(3) Az eb transzponderrel történő megjelölését követő 8 napon belül a beavatkozást végző magánállatorvos köteles az állatnak az Ávtv. 42/A. § (4) bekezdése szerinti adatait a transzponderrel megjelölt ebek adatait nyilvántartó országos elektronikus adatbázisban (továbbiakban: adatbázis) regisztrálni."
Ez az adatbázis jelen pillanatban még a petvetdata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!