Hogyan érdemes alkudni a vételárból?
Egészen egyszerűen azt mondod, tetszik a ló, érdekel, de ötszázat tudsz érte adni. Erre majd mond valamit az eladó.
Vettem 450-re kikiáltott lovat 350-ért nyereggel, kantárral együtt. Egyszerűen mondtam az eladónak, hogy nekem 300 van, nincs több, mert nyerget is kell még rá vennem, mert nem lesz jó a hátára a másik lovam nyerge. Erre mondta az eladó, hogy nem adhatja 350 alatt, mondtam rendben, de akkor adja vele a felszerelését is. Megkaptam. :-)
Nem vagy pofátlan, ha alkuszol, a lóvásárlás így működik. :-)
450 ezret is be lehet ajánlani kezdésnek, majd kialakul a kompromisszum. Ha irányárat adtak meg akkor számítanak az alkudozásra, mert ők is úgy ítélik meg, hogy kicsit magas ez az ár, de majd meglátják, hogy mennyire ügyes a vevőjelölt. :)
Mondd meg nekik, hogy 450-ért holnap elviszed, vagy ha nem, menj feljebb, de kérj mellé felszerelést (természetesen csak ha nem százezres nagyságrend), vagy szállítást.
az oktatóm azt csinálta, mikor lovat vett, hogy kerek perec megmondta a tulajnak, hogy 120-at tud adni, ha kell neki akkor kell, ha nem, akkor nme veszi meg
A ló ára 300 000 volt. Az eladónak kellett a pénz, így odaadta neki 120-ért
Lehet pofátlannak lenni, és bemondani 300-at, aztán onnan félúton 450-ben megállni.
Amit viszont a többiek nem mondtak: Nem drága autóval, drága ruhában kell menni lovat nézni, szerződéskötés előtt nem viszünk lószállítót, és nem szabad mutatni, hogy beleszerelmesedtünk egy lóba, mert azt bizony kihasználják. :)
Láttam sokszor, hogy a Ladás vásárlónak 200e volt a ló, a BMW-snek meg 800e.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!