15-16 éves érdemes még megvenni?
Nagyon beleszerettem egy lóba, amit immár 1 éve lovagolok rendszeresen. 18-adik szülinapomra őt kértem ami még 1 év. Dee nemrég tudtam meg, hogy valójában már 16 éves lesz. Mentem vele B1-ben is többször is, 2. illetve 1. helyet vittünk el. Általában viszont terepre járunk és ott olyan mint egy golyó. Nagyon jó a kondija, sokáig bírja, de nagyon nyugodt és jóindulatú. Viszont félek, mert azt szokták mondani, hogy 18 év fele jönnek elő a bajok egy lónál. De ismertem lovat akivel 25 évesen is B2-ben indultak és a ló nagyon patent állapotban volt. Kicsit aggódok, hogy mégsem kellene megvenni már.
Egyébként, ha megvenném akkor ugye le kell tennem a versenyzésről, de ez nem baj, hiszen terepre járni számomra és a lónak is mindennél több örömöt jelent.
Egyébként egy kanca, magyar sportpaccról van szó.
Egyébként még szóba jöhet egy shagya arab ló is, mert ő is nagyon jó fej. És vele a távlovaglást is el lehetne kezdeni, ami mindig is foglalkoztatott, és ő 6 éves most.
De ez a ló mindennél többet jelent, csak félek az öregségétől.
Ha jól volt tartva, és ezt biztosan tudod, illetve állatorvos látta, és tényleg olyan nagy a szerelem, akkor érdemes meggondolni :)
Nálunk elég öreg lovak vannak, a legfiatalabb 13 éves, a legidősebb 25, bár rajta tényleg látszik, már inkább nyúgdíjas, mint dolgozó, de pl a 19 évesről meg nem lehet mondani, hogy annyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!