Milyen fajta ló illik egy kezdő lovashoz?
Mármint már kb.tudok vágtázni is.
Csak mert ha vennék egy lovat...
Ki kell állnom a fajta mellett, mert amit neked mondtak, nem állja meg a helyét:
Ha kíváncsi vagy a quarterre, nézz meg egy western versenyt. Soha életemben nem láttam még olyan nyugodt, kiegyensúlyozott, ugyanakkor robbanékony lovakat (versenykörülmények között!), mint a quarterek, pedig egy western versenyen a nézők kiáltoznak, fütyülnek, tapsolnak, olyan elő sem fordul, mint néhány díj- vagy ugró versenyen, hogy bemondja a bíró, hogy kéretik tartózkodni a ló zavarásától (= ne beszélj, ne mozogj)... Azt is megnézném, hogyan kantároznának le-és fel a pálya közepén egy-egy hevesebb természetű ugrólovat...
A quarter munkaló, értelemszerűen arra lett megalkotva, hogy az emberrel együttműködő legyen. Ez Istenes Csilla véleménye a természetéről: Természete egészen rendkívüli, mert nagyon kiegyensúlyozott idegrendszerű, nyugodt, könnyen kezelhető, kimondottan szelíd és barátságos lófajta. Embercentrikus, néha már kutyaszerű, ragaszkodó természettel. Mindemellett nagyon jó munkakészségű. Könnyen tanítható, nem jellemző rá a hisztis, ellenszegülős viselkedés.
Köszönöm a véleményed, mindenképp megjegyzem, megvallom, ezt nekem tényleg még évekkel ez előtt mondták, nem igen tudtam vitázni vele, meze gyerek elhiszi. :)
Bár az is tény, hogy MO-n nem sok quarter rohangál, pedig egyszer szívesen felülnék egyre, igaz, én angol stílusban lovagolok, úgy lehet, nem sok értelme lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!