Hányszor estetek eddig lórol?
Arra lennék kíváncsi, hogy hány éve lovagolsz, kb. hányszor estél eddug lórol, és mi volt a legnagyobb sérülésed?
ÉN 2 éve lovagolok, kb.8-szor estem eddig lórol (és póniról), és a legdurvább sérülésem eddig az volt, hogy terepen leestek, és eltörtem az orromat.
Előre is köszi! :)
Több mint 10 éve lovagolok és főleg az első néhány évben voltak eséseim. A 20. után már nem is számoltam. Szerencsésnek tartom magam, mert eddig sosem volt komoly balesetem (pl csonttörés). Azonban volt egy-pár érdekes: az első esésem egy lovastábor utolsó napján volt, amikor napszúrás miatt elájultam a lovon és a földön fekve ébredtem fel és megúsztam egy horzsolással. Aztán volt egy olyan is, hogy éppen vágtáztam és a következő pillanatban pedig ott álltam talpon a ló mellett (szó szerint talpra estem). Valószínűleg a lovam váratlanul oldalra ugrott, de olyan gyorsan hogy fel se bírtam fogni hogy mi történt, még csak megijedni se volt időm.
Ezen kívül a legtöbb esetet a csodával határos módon úsztam meg: jeges úton buktam le és a ló rálépett mindkét karomra (de nem törtek el!), volt egy enyhe agyrázkódásom is ami 20 percen belül elmúlt.
19 éve lovagolok, ebből 12 évig lovardákban, és 7 éve saját lovon. Az első 12, lovardai évben volt kb. 10-12 esésem. Amióta saját lovam van, egyetlenegyszer sem estem.
Legdurvább sérülés egy enyhe agyrázkódás volt, ugráskor felborultunk, ahhoz képest jól jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!