Vágóhídról ló? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Azért nem két fillér egy vágóló, 100-150 ezret is adnak értük, súlytól függően.
Hogy konkrétan vágóhídról tudsz-e lovat venni, azt nem tudom. Olyan sok helyen amúgy sem vágnak lovakat, de ahonnan sokat visznek, pl. a vásárokból, tudsz venni, igaz, olyan is a kínálat... szerencse és lóismeret kérdése, illetve gyomor is kell hozzá.
Ha telivérben, esetleg ügetőben is gondolkodsz érdemes kimenni a Kincsem Parkba és Alagra a szezon vége felé, ősszel, amikoris nagy erőkkel próbálnak megszabadulni a lovak egy részétől (=várnak, hátha megveszi valaki őket, de a többségük meg sincs hirdetve).
Ami még eszembe jutott, hogy felkereshetsz valakit, aki vágó lovat vesz. Neten, újságokban szoktak hirdetni. Nem tartom valószínűnek, hogy sokáig tartanák a megvásárolt állatokat (hacsak nem adják tovább külföldre), a kipróbálás nem valószínű, hogy lehetséges, szóval én úgy gondolom, hogy elsősorban a KP-ból, esetleg vásárból vehetsz használható, olcsó lovat.
A Kincsem Parkba ősszel sajnos gyakran jár vágólófelvásárló kamionja.Egyszer egy olasz kamion is jött értük.
Egyébként többek között Kiskunfélegyházán vágnak lovakat.
Utólsó, jó hír, hogy az olaszok nem feltétlenül levágásra veszik meg a lovakat.
Voltam egyszer az ivreai narancskarneválon lovagolni, ott kaptunk lovakat, azon lepődtem meg nagyon, hogy a lovak jó része magyar sütéssel rendelkezett. Utána tudtam meg, hogy vágóba szánt pacik voltak. Lovasiskolába kerültek. :-) Remélem, sok ilyen olasz kamion jön a Kincsembe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!