Első lóvásárlás? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
14 éves vagyok, júliusban 15, bár ez nem olyan lényeges. Idén ballagok el, és a mamámék megígérték, hogy kapok egy lovat tőlük (unokatesómék-mamámék-szüleimmel "közösen" vesznek), illetve mamám az én pénzemhez ad még hozzá, és a felszerelést is állja. Apu még anno kőműves volt, ezért neki meg sem kottyanna egy boxot, és karámot építeni - rengeteg faanyagunk, ill. téglánk, cserepünk van. Nyáron apa 200-250.000 forintot keres, télen 100-150.000-et. A faluban van anyunak egy jó barátnője, akinek a férje ért a lovakhoz, és akár feleannyiért is körmölné a lovamat, amennyiért egy kovács (nem holmi jött-mett lovas ember, lovászkodik, körmöl, és még soha nem érkezett rá panasz).
Itt kezdődnek a gondok:
- Mindenhol azt olvasom, hogy "Lónak ló a társa", tudom, hogy társas lény, de ha nem engedhetünk meg magunknak két lovat, megfelel neki akár egy bárány, vagy kecske is?
- Átlagban egy magyar félvér hány bálát eszik meg havonta?
- Mi történhet, ha a lovat NEM kamásliban szállítjuk haza?
- Ha a lónak nincs lóútlevele, és szállítás közben megállít minket a rendőr, büntethet az útlevél miatt?
- Az akáctól (nem lilaakác, rendes akácfák, 3-4 évesek) lehet valami baja a lónak, ha ott tartjuk (részben)
Valakivel a lakóhelyeden nem tudsz összefogni? Olyanra gondolok, akinek szintén 1-2 lova van otthon.... Az se lenne nagy baj, ha olyan valaki lenne, akinek már több éve vannak lovai, attól sokat tanulhatnál.
Rendben, hogy a bértartás számotokra nem járható út, de léteznek egyéb megoldások is, csak meg kell keresni őket.
Az egy óra busszal nekem se tűnik túl problémásnak, nekem hosszú éveken át 40 perc biciklizés, vagy 20 perc buszozás és 30 perc gyaloglás volt az út a lovaimhoz oda is, vissza is.... De nyilván nem vagyunk egyformák.
Viszont ha nem a faluban, akkor a szomszéd faluban nyilván vannak még lovasok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!