Szerintetek tarthatnék lovat?
egyedül nem tartunk lovat, ez alapszabály, ahogy ezek is:
1. legyen legelő, vagy egy nap többször legyen mozgatva
2. 30 000 az kevés lesz
3. ha megbetegszik miből fizeted?
4. a tanulás melett nem lesz rá időd.
5. 1-kor már otthon vagy? fura az a suli, amiben csak napi 5 óra van...
A hely túl pici és nem érezné magát jól egyedül. Legalább akkora karám kellene, ahol ki tudja mozogni magát, ha te nem tudod lelovagolni.
A pénzből kijössz, ha tisztességes áron tudod venni a takarmányt.
Idő: én még olyan sulit nem láttam, ami mellett ne lenne elég idő a lóra!!
Én mint mindig, csak azokat javítanám ki amiket nem tartok igaznak.
Miért ne lehetne 5 óra egy suliban? :-)
Azt itt ne mondjátok hogy ilyen karám nem elég, amikor pl. a Tattersallban 3x3-as boxok vannak, egy nap fél órát mozog a ló (vasárnap áll). Nyilván jó a lónak ha karámozva van, legelőn stb. de nem döglik meg a boxban.
Így ne tarts lovat hogy majd te mindent megcsinálsz körülötte. És igen, a kiadások sokkal többek lesznek mint 30e/hó.
Leírom a lovam történetét, hátha felfogod, hogy miért is kell lovak között tartani a lovat:
évekig kettesben volt egy poros karámban a testvérével. Tehát két ló együtt, amire sokan azt mondják, hogy jó, mert nincs egyedül. De még így is lehangolt volt a ló állandóan, nem csillogott a szeme, csak úgy volt. Aztán két éve megkaptam, és én elhoztam ménesbe, ridegtartásba (addig is lényegében ridegtartásban volt). Egy hónap után a ló elkezdett élni: megnyílt a többi ló felé, boldognak látszódott, hogy végre társak között lehet, elkezdett bandázni, játszani, és az addigi szemét lóból lett egy boldog, kiegyensúlyozott, megbízható társ.
Úgyhogy csak hajrá, ha kecskével akarod tartani!
Nem értem, sok ember miért tartja előrébb valónak a saját kénelmét/kívánságát a lóéval szemben?! Miért akar egy olyan ember lovat, aki nem törődik az állat jólétével? A ló nem ember, neki lótársakra van szüksége!
Igen, a sok lovas film azt sulykolja belénk, hogy ha minden nap sokat vagyok a lovammal, akkor a barátom lesz, kitalálja a gondolataimat stb. DE EZ NEM ÍGY VAN! Az a film! Viszont ha megfelelő körülmények között tartod a lovadat, akkor ő meghálálja a hűségével.
Szerintem nézz körbe a környéken. Vidéken 30000 körül már találsz bértartási lehetőségeket, ott a többi lóval van együtt. Ha 1-kor hazaérsz, az azt jelenti, hogy napi 5 órád van, ami tényleg kevés, hacsak nem általános iskolás vagy, ami egyúttal azt is jelenti, hogy fiatal, tapasztalatlan. Érdemes lenne lovardába vinned a lovat, ott a többiek között lehetne, figyelnek rá és nem utolsó sorban rengeteget tanulhatsz az ottaniaktól a lovakról, a lótartásról, a lovaglásról.
A hely, amit leírtál kevés, egy lónak mozgástérre van szüksége, ami ha nincs meg, akkor csinál magának, kidönti a kerítést vagy átugorja, de mindenképpen megtalálja a szabadba vezető utat, amivel akaratlanul is nektek okoz gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!