Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Örkénytáborban hogy folyt a...

Örkénytáborban hogy folyt a lovasoktatás?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy a "régi" (1900-as évek közepéig) lovardában. Tudom, hogy a katonai lovasoktatás, lókiképzés volt ott, de nem találtam túl sok információt. Olyan embert is kérdeztem, aki versenyszerűen díjlovagol, díjugrat, de ő még azt mondta, hogy soha életében nem hallott Örkénytáborról...

Azt is hallottam, hogy nemsokára film is lesz az örkénytábori lovasokról.

Bárki bármilyen információval tud szolgálni, azt nagyon megköszönném.

2013. jan. 13. 15:51
 1/8 anonim ***** válasza:
2013. jan. 13. 16:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Itt találsz videókat az ottani munkáról: [link]
2013. jan. 13. 16:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Az egyik volt oktató (azt hiszem az amerikai csapat edzője) írt egy könyvet.
2013. jan. 13. 19:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Endrődy Ágoston: Give Your Horse a Chance

Némethy Bertalan: The de Némethy Method

Egy másik tanár itthon maradt és egy időben Kecskeméten vezetett lovardát. Talán még ő is írt valamit.

2013. jan. 13. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Még infó: [link]

Endrődy Angliában, Némethy az USÁ-ban készített fel lovasokat.

Némethy: Díjugratás a Némethy-módszerrel. Ő volt az aki az amerikai díjugrató válogatottat az olimpiai győzelem előtt a melegítőpályán futószárra tette.

Endrődy: A militaryló kiképzése

Kezdők, hobbisták részére is nagyon hasznos olvasmányok.

2013. jan. 13. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Még az jutott eszembe, hogy biztos volt szabályzat a lovasoknál is és talán ezt örkénytáboriak írták, és úgy, hogy ma is használható.
2013. jan. 14. 09:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ. Valamikor a magyar még tényleg lovas nemzet volt. Kár, hogy mostanában nincs túl sok, ilyen hozzáértéssel rendelkező edző.
2013. jan. 14. 18:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Még azért szerencsére akad 1-2. Ha valaki igazán tanulni akar, Schaller Gábor, Szikszai Lajos, Hargitay János hihetetlen tudással és tapasztalattal rendelkezik.
2013. jan. 14. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!