Bizalom a lóval?
Már majdnem 1 éve lovagolok, de valahogy nem érzem biztonságban magam a lovon, legalábbis nem úgy ahogy kéne. (A ló pedig egy nyugodt iskolaló.)Pl.tanügetés, hiába mondja az oktató, hogy jól csinálom(jó az ütem stb.). én valahogy nem érzem jónak, tanügetésben nem érzem biztonságban magam. Próbálok bízni a lóban-ami többé-kevésbé sikerül is-inkább mintha magamban nem bíznék. Nem tudom hogy oldjam meg. Volt már valakinek hasonló problémája? Ti hogy oldottátok meg?
A válaszokat előre is köszönöm. :)
Szia! Én 6 éve vagyok így, és most, úgy két hónapja kezd ez elmúlni, és repdesek az örömtől. Szerintem a lovardaváltás nem feltétlenül megoldás, nem hiszem, hogy a lóval lenne bajod. Én próbálkoztam sokféle képpen. Először is, nekem muszáj volt leesnem párszor, hogy ne attól rettegjek végig, hogy " jajj, mi lesz, ha leesek, és kitöröm a nyakam", mert leestem, beütöttem a popsim, aztán annyi. Második, hogy ne hagyd abba. Nekem voltak olyan időszakaim, amikor annyira féltem, hogy abba kellett hagynom fél évre. Csakhogy utána szinte előröl kezdtem az egész "bátorság-felépítést.
Harmadik, és szerintem legfontosabb (nekem is ez vált be):
BÍZZ MEG AZ EDZŐDBEN! (Ha nem tudsz, nem mersz, akkor tényleg lovardaváltás.) Úgy értem, hogy én pl. volt, hogy sokáig nem mertem valami újat megcsinálni, mert féltem, hogy nem vagyok elég jó, és leesek. Aztán mostanában rájöttem, hogyha az edzőm (aki nagyon-nagyon jó) azt mondja, hogy próbáljak meg valamit, akkor azt azért mondja, mert úgy látja, hogy már meg tudom csinálni. És mivel nagyon jó szeme van az ilyenekhez, bízom benne, hiszek neki. Érted?
Köszi a válaszokat.
Ugyanazon a lovon lovagolok már jó pár hónapja. Most új edzőm van(ő már a 3. mióta lovagolok). Még csak pár órám volt vele, de jól kijövünk. Lovardaváltásra nincs lehetőség, mivel a környéken nincs másik lovarda.
Ok, köszi. Hétvégén megyek lovagolni, majd kipróbálom. És szerintem beszélek az oktatóval.
Mégegyszer köszi. :)
Igen voltam. :)
A probléma úgy-ahogy megoldódott. Mivel egy iskolalovon tanulok, ezért néha nem könnyű rájönni, hogy mi is a baj, de hát ezért vannak a tapasztalt oktatók.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!