Nektek hogy van pénzetek mindenre?
Úgy értem hogy egy lovagló óra általában 3000Ft, és azért ha rendesen járok órákra több hónapig/évig azért az rengeteg pénz..
Nem vagyunk szegények de gazdagok sem és apu nem akar hobbyra ennyi pénzt kiadni...az utazással spórolnék mert biciklivel mennék(kb.fél óra az út)
Nem lehetne valahogy másképp is spórolni?
Pár száz forint is sokat érne de nincs több ötletem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én saját lovat vettem! Bértartásba és egy hónapban megúszom 30E-el. Ha válalod a felelőséget és minimum hetente 4-5x kijársz hozzá akkor semmi gond! Esetleg nincs egy olcsóbb lovarda a közeletekben?
Spórolni ilyenre tényleg remekül lehet azzal ha beadod a bankba! Egy próbát megér ;)
Olcsóbb a saját ló ha a lovas már elég tapasztalt ahhoz, hogy önállóan lovagolja, korrigálja a hibákat, stb, ha emellett edzésre jár általában az is olcsóbb.
Én soha nem fizettem a lovaglásért, mert nem volt rá pénzünk, mégis lovagoltam 7-20 éves koromig folyamatosan. Ha már elboldogulsz egyedül érdemes keresni ilyen lehetőséget, ha nem vagy még olyan jó vagy nem találsz lovat akkor viszont maradnak a drága órák amíg nem lesz saját lovad. A lovasakadémiás könyvekből egyébként nagyon sokat lehet tanulni, sok időt és pénzt megspórolsz velük, illetve képzettebb, jobb lovassá válsz mindössze egy lovaglóóra árából.
Nem olyan sok pénz, mert heti 1 alkalom havonta 12 ezer. Mondjuk még veszel ezt - azt, néha többször mész, akkor az első évben 200 ezer forint.
Ezért viszont megtanulsz valamit, amit szinte bárhol tud alkalmazni. Sose tudhatod, hogy mi lesz, bárhova kerülsz, megkérdezik mihez értesz mondhatod, hogy a lovakhoz.
Az első év után már lehet olcsóbb is, ha van olyan lovarda a közelben, ahol hétközben lovagolsz és hétvégén ledolgozod, vagy tartanak nyári tábort és ott kisegítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!