Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nektek hogy van pénzetek...

Nektek hogy van pénzetek mindenre?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy egy lovagló óra általában 3000Ft, és azért ha rendesen járok órákra több hónapig/évig azért az rengeteg pénz..

Nem vagyunk szegények de gazdagok sem és apu nem akar hobbyra ennyi pénzt kiadni...az utazással spórolnék mert biciklivel mennék(kb.fél óra az út)

Nem lehetne valahogy másképp is spórolni?

Pár száz forint is sokat érne de nincs több ötletem.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 11. 15:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát ha beteszed egy bankba a pénzed minimum vársz egy évet (addig valaki fizesse a lovaglásod) és utána kitudsz belőle venni annyit amennyi szükséges pl. egy 2-3 havi lovaglásra.
2013. jan. 11. 15:47
 2/10 anonim ***** válasza:

Én saját lovat vettem! Bértartásba és egy hónapban megúszom 30E-el. Ha válalod a felelőséget és minimum hetente 4-5x kijársz hozzá akkor semmi gond! Esetleg nincs egy olcsóbb lovarda a közeletekben?

Spórolni ilyenre tényleg remekül lehet azzal ha beadod a bankba! Egy próbát megér ;)

2013. jan. 11. 15:51
 3/10 anonim ***** válasza:
16%

Olcsóbb a saját ló ha a lovas már elég tapasztalt ahhoz, hogy önállóan lovagolja, korrigálja a hibákat, stb, ha emellett edzésre jár általában az is olcsóbb.

Én soha nem fizettem a lovaglásért, mert nem volt rá pénzünk, mégis lovagoltam 7-20 éves koromig folyamatosan. Ha már elboldogulsz egyedül érdemes keresni ilyen lehetőséget, ha nem vagy még olyan jó vagy nem találsz lovat akkor viszont maradnak a drága órák amíg nem lesz saját lovad. A lovasakadémiás könyvekből egyébként nagyon sokat lehet tanulni, sok időt és pénzt megspórolsz velük, illetve képzettebb, jobb lovassá válsz mindössze egy lovaglóóra árából.

2013. jan. 11. 16:37
 4/10 anonim ***** válasza:
3 évig hajón dolgoztam, majd saját lovat vettem
2013. jan. 11. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem olyan sok pénz, mert heti 1 alkalom havonta 12 ezer. Mondjuk még veszel ezt - azt, néha többször mész, akkor az első évben 200 ezer forint.

Ezért viszont megtanulsz valamit, amit szinte bárhol tud alkalmazni. Sose tudhatod, hogy mi lesz, bárhova kerülsz, megkérdezik mihez értesz mondhatod, hogy a lovakhoz.

Az első év után már lehet olcsóbb is, ha van olyan lovarda a közelben, ahol hétközben lovagolsz és hétvégén ledolgozod, vagy tartanak nyári tábort és ott kisegítesz.

2013. jan. 12. 02:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,megfogadom a tanácsotokat! :)
2013. jan. 12. 12:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Beszélhetsz a lovi tulajjal is, hogy ápolnád a lovakat, trágyáznál és azért lovagolnál..
2013. jan. 12. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
Nekem van egy nagyon tuti, nagyon jól bevált módszerem a lovagló óráim finanszírozására.:D Szüleimtől csak 1 hónapban 1x kapok pénz h el mehessek lovagolni. Viszont minden héten 1500ft-ot kapok h vegyek magamnak kaját a suliba. Hát én inkább éheztetem magam, de 100% h azt a pénzt nem fogom elkölteni kajára, ahol lovagolok 2200ft egy óra és 2 hét alatt 3000ft-ot gyűjtök össze , ami marad azt meg hozzá csapom a következő heti 1500ft-hoz és így az már 2300ft lesz.:D így tudok járni legalább heti 1x edzésre. Ezt a módszert már több éve alkalmazom, még anno barátnőmmel találtuk ki csak akkor még lovagló órákra hanem minden féle f*szságra költöttük. Szüleim még sosem vették észre, én meg tök boldog vagyok h meg tudom oldani így. Az éhezést meg meg lehet szokni..de van h ha reggel nincs itthon senki még gyors eszek valamit vagy elviszek magammal egy almát...ilyenek.:D Régebben voltam annyira kis sunyi h azt hazudtam otthon h be kell vinni a suliba x összeget erre meg arra és abból a pénzből mentem lovagolni. Csak aztán kezdett kicsit feltűnő lenni h majdnem minden héten be kell vinni valamennyit és nem akartam lebukni ezért erről leszoktam. Általánosban mindennap 200ft-ot kaptam kajára és azokat gyűjtögettem, akkor még pont jó volt mert egy edzés 1200ft volt és csak egy 200ast kellet hozzá tennem és mehettem is. Amikor meg edzésre megyek, általában suli után (nem ott járok suliba ahol lakok) akkor mindig azt mondom h barátnőmmel vagyok, tanulunk az ilyen mag olyan dogára, a lovagló cuccomat ,meg bele mélyesztem az iskola táskámba és ennyi igazából. Csak nyáron ilyenre nem volt lehetőség ezért be kellet érem 1hónapban 1x-i lovaglással. De idén meg már mehetek nyári munkázni és akkor húú de boldog leszek.:DD imádok lovagolni, ez az életem nem tudnák lovak nélkül élni és képes vagyok áldozatokat hozni az ügy érdekében, ergo lovagló órákra nem sajnálom a pénzt, kajára igen. fuck logika.:DDDDDDDDD 16/L
2013. jan. 12. 18:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyon nagy!
2013. jan. 12. 22:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Én másfél évet lovagoltam, először heti egy aztán két alkalmakat, egy nyár kihagyással, és eddigre sikerült eljutnom arra a szintre, hogy hétvégénként el szoktam menni a lovardába, és kifejezetten segítséget tudok nyújtani azzal, hogy lelovaglok egy-egy lovat, aki már rég volt mozgatva, és ezáltal nem tudnak rá gyereket ültetni, beállok osztályt vezetni, illetve általában van olyan ló is, akire jól jön néha egy határozottabb lovas. Így hétvégente általában 2-3 órát lovagolok. Persze közben amikor épp nem lovagolok, ugrálok mint a fene, lovat szerelek le-föl, teát főzök, satöbbi-satöbbi, szóval jegyezték is már meg, hogy ezért fizetni kéne nekem, de szerintem meg így ez tökéletes. :D Persze nem mindig olyan élvezetes, amikor már a harmadik órája ülök fel a harmadik temperamentumos lóra, és nem veszíthetek a határozottságomból, mert akkor elkezd hülyéskedni, de szerintem ezeket simán el lehet viselni az élményért cserébe, ha néha-néha felülhetek a kedvenc lovamra... :) Meg persze ezekkel a lovakkal sincs bajom, jófejek ők is, csak alapvetően nem arra lettek kitalálva, hogy határozatlan kisgyerekeket ültessenek rájuk, és ezért időnként makacskodnak.
2013. jan. 13. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!