Magyar ügető loval járok terepre(versenyzett is csak már nyugdíjazták), eddig mindig úgy vágtáztunk h az előttünk lévő el kezdett és ő meg ment utána, nagyon nem is kellet semmit csinálnom. Ma viszont egyedül mentünk ki, és akárhogy is próbáltam egyszerűen nem akart elindulni vágtába pedig szerintem mindent úgy csináltam ahogy kell, a talaj is jó volt szóval nem értettem h miért nem akar menni. Aztán rájöttem h ja hát mert ő ügető és akkor feltettem magamnak a kérdést h az ügetőket hogyan ugrasztják be vágtába? eddig úgy tudtam h ugyanúgy mint a többi lovat, de most elbizonytalanodtam. Az érdekelne h van-e valami speciális módszer az ilyen lovaknak h vágtázzanak? vagy csak határozottabb csizma , esetleg pálca kell? lehet hülye kérdés, de normális válaszokat várok. köszönöm!
Másrészt pedig,sok futószár,lekötött fejjel,mert ezek sajnos a sok csekktől csillagvizsgálókká válnak sportolói pályafutásuk során.Ráadásul sajnos 10-9 lónak eléggé kivan a jobb oldala,mert nálunk csak bal kézre megy a verseny,így eléggé féloldalasak.Tehát első körben mindkét oldalát edzeném.
2013. jan. 10. 12:54
12/16 anonim válasza:
Ja előző jól mondta lekötés és futószár.Mert kis körön nem olyan könnyű rohanva ügetni.De azért kell harcolni a vágtáért.Nekem is ügetőm van vele annyiban könnyebb volt,hogy azért lett leselejtezve mert gyakran beugrott vágtába versenybe.
De csodát nem kell várni,nemigazán lesz soha olyan mit egy "rendes" ló.Az enyém már 3 éve van lovagolva,de jobb kézre a mai napig 4 ütemet vágtázik és vállazik a kanyarban ezerrel.
2013. jan. 10. 22:22
13/16 anonim válasza:
Ja amúgy olyan fajta,hogy magyar ügető nincs.Van amerikai,francia meg orlov.A nálunk lévő ügetők nagy része amerikai ügető.
2013. jan. 10. 22:26
14/16 anonim válasza:
Neked lehet hogy segítene egy csontkovács.Hidd el nagyon hasznos,egy kezelés 10.000 körül van,de megéri.;)
2013. jan. 11. 09:03
15/16 anonim válasza:
Sziasztok!
Láttam hogy hobbilóvá vált ügetökröl van szó ezért gondoltam megpróbálom hátha sikerrel járok
Keresem a Kincsem Parkból 2011 őszén elkerült ügető kancát aki 2002-ben született. Kistermetű a hátsó két lába kesely fején csillag van. Apja: Valley Guardian Anyja :Gleam sütése egyik oldalon:2 másik oldalon:234 fő ismertetőjegye: az egyik oldalán egy hosszu vágás szerű heg található! Aki tud rola valamit és ir nekem annak nagyon hálás lennék!!!
2013. febr. 2. 14:56
16/16 pajkii válasza:
nekem ugetom van aki evekig versenyzett palyan. 2 het alatt ugrott be alattam vagtaba, de nekem teljesen mas segitseg kell hozza. beleulok a nyeregbe, bal labbal jelzek neki, rovidebbre veszem a szarat, kiallok a nyeregbol, megemelem a szarat es mikor visszaulok akkor ugrik be :) kicsit bonyolult, de ha ez van, akkor ez van. lenyegegeben megelem az elejet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!