Szerintetek túl Puccos v mi?
Attól hogy valami újabb, meg drágább nem biztos, hogy jobb minőségű. Amúgy megnézem x idő után a te csillivilli cuccod, hogy nézne ki, főleg, hogy a világos színek könnyen koszolódnak. Bár a fajtádat ismerve le merem fogadni, hogy a használati kopások előtt lecseréled az egész szettet, mert kitalálod, hogy most citromsárgába öltözteted a lovad a libafos zöld helyett.
Amúgy "friss húsként" ilyen pökhendiséggel az összes valamire való loviból kinéznek, mert te lesajnálod mások cuccait, mikor full normálisan néznek ki és a lónak kényelmesek (ez itt a lényeg).
Szíved joga azt pakolni a lovadra, amit akarsz, de tudd, hogy a komoly lovasok között egyáltalán nem divat mindenféle rikító szín használata. Biztosan van kivétel, de a mindenféle csiricsáré cuccost nagy általánosságban a sok pénzzel és kevés tudással, annál nagyobb arccal rendelkező lótulajdonosok használják.
Évekkel ezelőtt dolgoztam egy balatoni lovaspanzióban, akkor figyeltem meg, hogy a komoly, igazi lovasok láthatóan nem vadonatúj lovaglónadrágban és kényelmesre taposott csizmában jöttek a túrára. Azok, akiknek full új, csillivilli cucca volt, mondhattak bármit, általában tudás alig, arc alig fér el a fejükön kategóriák voltak. Valahogy így néz ez ki akkor is, amikor a lovadat csicsázod. Lehet, hogy te vagy a kivétel, aki erősíti a szabályt, de az biztos, hogy nem túl előnyös indulással kezdtél az új helyen. Ha bebizonyítod, hogy csak kicsit lökött vagy a csiricsáré színeiddel, de amúgy szeretnivaló, kedves, szerény és netán még lovagolni is tudsz, meg fogják szokni a hóbortodat és mindenki napirendre tér fölötte.
Én se öltöztetem a lovamat hétköznapokon puccos cuccokba. De még versenykor is egy egyszerű fehér nyeregalátét volt rajta. Sötétpej lovon nagyszerűen néz ki. Legértelmesebb dolog szerintem az, hogy mi jó a lónak. Onnan kezdődik az egész. Ha a ló nem érzi jól magát, akkor nem fogja a maximumot nyújtani.
Az meg hogy mindenhova hívnak lovagolni, nem biztos, hogy azt is jelenti amit. Én egész tág rétegekben mozgok. Ismerek egy csomó egyszerű falusi lovast, hiszen onnan indultam, de én többet gondoltam, továbbléptem és profi versenyzőket is ismerek. Falusi szinten keresik a bátor lovasokat, akik ugyan nem tudnak lovagolni, de ezt falun nem biztos, hogy értik, csak azt látják, hogy hú de bátor, amihez tárul ügyesség is, amivel elindulhatna komolyabb szintekre is. Nem leszólni akarlak, mert lehetsz tényleg nagyon jó lovas is, mert miért ne, de én is innen indultam, és ahogy nézek vissza folyton látom, hogy mit fejlődtem és, hogy akkor mégse voltam olyan jó, mint amit én gondoltam, vagy más kevésbé hozzáértő. Engem is sok helyre hívtak lovagolni, ügyes lovas voltam, de sokat nem értettem a dolgokhoz, mindig tanultam újat. Most már a saját lovaimat lovagolom, és csak indokolt esetben lovagolom másét (legutóbb zabért dolgoztam). És természetesen edzőkhöz járok.
az utolsónak(lila) nagyon szép színe van :) egy ilyen színű fáslival szerintem pont jó.De mást nem raknék rá,mert az nekem sok lenne.
Én imádom a nyeregalátéteket eddig volt 9db egy lóra,most már 2 lovam van.Vettem is őket kaptam is,de még szeretnék.Egyik sem rikító színű,talán egy piros és dísz szegélye van.Nagy vágyam volt nyáron egy narancssárga szett,de nem volt rá pénzem...Vigyázok rájuk és gyakran cserélgetem őket,h ne kopjanak.Lovardába és versenyre nem járok csak terepre :)
Sőt volt már narancssárga váznélküli nyergem is :)
Ha nekik nem tetszik mi van a lovadon,ne nézzenek rá...Te meg csinálj minden a legjobb tudásod szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!