Vélemények? Valaki használja bármelyiket is?
Vakaróból műanyagot használok, de a gumi is jó.
Keféből nekem van egy puha, meg egy erősebb szőrű.
patakaparóból én annak látom értelmét, aminek az egyik fele kefés.
Patazsír meg mindegy kb h milyet veszel.
Gumivakarót mi lómosáshoz szoktunk használni, de azt lehet közepes erősségű kefével is. Egyébként nekem műanyag vakaróm van, ezeket a gumikat a száraz lovon nem szeretem használni.
Keféből van 3-4 egy puha amivel a szőre tetejére kiült port szedheted le, egy erősebb ami jó lómosáshoz, és egy gyökér kefe ami ha hosszabb a szőre vagy ha nagyon koszos akkor is jó. Egyébként ha van gyökér keféd akkor helyettesíthető a vakaró de ezt mindig a helyzet alakítja. Emellett én a patáját is külön kefével szeretem csinálni, drótkefe is jó, ha szárazon csinálod, de azzal vigyázni kell hogy a bőréhez ne érjen hozzá, mert nagyon erős. Viszont lejön vele minden kosz. Körömkefét is szoktam használni ha lemosom a patáját és azt akarom hogy teljesen tiszta legyen.
A patakaparó szerintem mindegy, olyat keress ami nem nyomja a kezed mert ha valami keményebb talajon megy a lovad elég nehézkes kikaparni ha meg van patkolva. A szőr szerintem azért mindegy, mert ezeken annyira gyenge gagyi szőr van, hogy semmilyen szennyeződés nem jön le vele.
A patazsír szerintem nem olyan jó, én pataolajat használok, eddig a legtöbb patkolókovács is azt mondta, hogy az jobb. Csak arra figyelj, hogy teljesen tiszta legyen a patája mielőtt bekened különben tele megy kosszal a patazsír is meg a pataolaj is. Én a viszonylag drágábbakat szoktam megvenni, mert azokkal ha bekenem másnap sőt 2 nap múlva és még látszik a patáján hogy be volt kenve.
Azt tudom mi mire való.. bő 13 éve lovat tartok.. :')
Arra voltam kíváncsi hogy használ-e valaki.. kezdenek elkopni az öreg cuccosok.. és most csak erre telik.. igaz szerelmes vagyok egy teljes Stübben szettbe.. de azt most nem engedi a pénztárcám.. majd nyáron..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!