Sokszor látom Amerikai lovasvideókban, hogy díjlovaglásnál vagy bemutatóknál nem raknak nyeregalátét a nyereg alá. Miért?
http://www.youtube.com/watch?v=4pFOV4oau0Q
0:04-nél amikor átöleli a ló nyakát állítsd meg és nézd meg. Van ott alátét, csak pont akkorára van szabva, mint a nyereg, vele egyszínű és nem lóg ki annyira.
Nyereg formájú alátét.. :))
Lovas boltokban is kapsz.. nézz meg akár egy webshopot is..
Hogy díjlovaglásnál is előfordul-e azt nem tudom, de én pl lovaspóló közvetítésnél figyeltem fel arra, hogy az argentín pólósok nem használnak alátétet, semmilyen formában. Szerencsém volt, mert épp azon a közvetítésen beszélgetett a meccs alatt a Szebényi Dani egy híres magyar pólóssal - már nem emlékszem a nevére - de mondta a pasi, hogy ebben ott nyugaton nincs semmi különös, egyszerűen annyira jól megy a pólósoknak anyagilag, hogy kimondottan az adott pónik hátára illeszkedő nyerget csináltatnak - ami ugye nálunk sem újdonság - és nem tesznek fel alátétet, hanem ha tönkremegy a nyereg, mert kimarja a só, akkor csináltatnak újat és annyi. Nyilván sokat ápolhatják a nyergeiket, vagy passz, de mondom nekik ez úgymond fogyóeszköz, aki gazdag és el van eresztve, az megteheti.
Hogy díjlovaglásban ezt alkalmazzák-e, nem tudom, viszont amit linkeltél tényleg ott az alátét, csak nyereg formájú és ezért nem látszik.
Barátnőm lovát még a méretre csináltatott nyereg is feltörte jó alátéttel. Mert a ló is állandóan változik, miután megcsináltatta a nyerget sokat dolgozott a lóval, kiizmosodott, átformálódó
ott a háta, így el kellett adnia a drága nyergét, mert felnyomta a lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!