Ha interneten veszek nyerget, honnan tudjam, hogy jó nekem?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a lovamnak milyen nyereg kell. Könnyen kiválasztom bárhol, bármikor de, hogy nekem milyen kell azzal mindig bajban vagyok. 163 cm vagyok és általában amiket találok annak nagy a tértámasza vagy el sem érem.2012. dec. 10. 16:09
1/15 anonim válasza:
én 168cm magas vagyok és 17.5 nyereg kell
2/15 anonim válasza:
a nyereg ülőfelülete nem a magasságtól függ, hanem a testsúlytól
3/15 anonim válasza:
előző vagyok, mellesleg nyerget soha nem rendelünk internetről
4/15 anonim válasza:
miért ne rendelhetnénk netről nyerget?az eddigi nyergeimet is mind onnan rendeltem soha semmi probléma nem volt igaz érteni kell hozzá
5/15 A kérdező kommentje:
Nem az ülőfelülettel van a baj, hanem a térdtámasszal. Amúgy a neten lehet jó és egyben olcsó nyergeket találni. Biztosan nem fogok a boltban mászkálni ilyen olyan nyergekért ,aranyáron.
2012. dec. 10. 21:37
6/15 anonim válasza:
Én is mindig neten veszek nyerget, ha itthon veszed, általában van lehetőség lóra és magadra kipróbálni, ha külföldről, akkor általában annyival olcsóbb, hogy itthon árában el lehet adni. Átment a kezemen 3-4 nyereg mire megtaláltam az igazit, az egyik lóhoz, de volt olyan Stübben is ami elsőre passzolt. Átlagos testalkathoz a 17,5 jó szokott lenni, az is fontos persze, hogy ne legyen szétülve, ha előtte egy 100 kilós ember használta, lehet, hogy neked nem lesz jó. Egy nyerges mondjuk ezen is segíthet.
7/15 anonim válasza:
Ha használtan veszed, pl. lovasok.hu-n, érdemes egyeztetni egy találkát az eladóval, és kipróbálni a nyerget. Ahogy már írták, a nyereg mérete a lovas szempontjából a testsúlytól függ, nem a magasságtól. Ha átlagos testalkatú vagy, ehhez a magassághoz 17,5-ös vagy esetleg 18-as nyerget érdemes venni. A térdtámasz mérete kép alapján könnyen megállapítható. Hogy lehet egy térdtámaszt el sem érni? Ott inkább a kengyelhosszal van a gond, nem, ha nem éred el a térdtámaszt?
8/15 anonim válasza:
próbálj meg cserélhető térdtámaszosat venni nekem olyanom van(wintec 2000)azt úgy állítodbe ahogy neked kényelmes
9/15 A kérdező kommentje:
Hát amit én most vettem az egy 18"-as nyereg. Azért vettem elsősorban mert használatlan volt és jó nagy markamrája volt ami az én lovamnál alap dolog. Nagyon kényelmesnek néz ki, de szerintem nagy lesz. Még nem ültem benne az a baj.
2012. dec. 11. 16:23
10/15 A kérdező kommentje:
Lehetséges xD Majd ott is utánakérdezek xDD
2012. dec. 11. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!