Van olyan főiskola, vagy OKJ-s képzés vagy bármi, ahol lovas dolgokat lehet tanulni Magyarországon vagy bárhol? A Többi lent!
Mo-n lovardaveztéshez lovastúra vezető papír kell. De tanulhatsz ménesgazdának felsőfokú szakképzésen, esetleg állattenyésztő mérnöknek, állatorvosi nagyon kemény, olyan nehéz, mintha emberi orvosira járnál.
Akkor OKJ-ban tanulhatsz ló tartó-lótenyésztőnek, amire a belovagló képzés épül. Vagy ha beteg gyerekekkel foglalkoznál, akkor főiskolai gyógytornász alapképzés után tanulhatsz lovasterapeutának.
Ha szeretnél a lovak után olvasni akkor ajánlom Budiansky: A ló természetrajza című könyvet. Igaz nem egy könnyű olvasmány, de igazi szakirodalom. Ajánlom még a Lovas akadémia sorozatot, ezen kívül érdemes még elolvasni ló etológiával (viselkedés tudománnyal) foglalkozó könyveket (igaz ebbe csak beleolvastam, de tetszett: [link]
Pl itt tanulhatsz lovas szakmákat: [link]
Mi az, hogy: " a derekam közbe szólt"?
TF - en vannak főiskolai szakok, de másoddiplomás egy részük, lovastúravezető és hasonló, de vannak ilyen OKJ - s képzések is, de nem minden évben indulnak, illetve nem minden megyében.
Lehetnél lovasterapeuta is, 4 év gyógytornász és utána a lovasterapeuta képzés.
Hasonló cipőben járok.:) nekem életcélom az h saját lovardát nyithassak.
Én úgy terveztem h most egy érettségi meg egy lovaktól nagyon eltérő OKJ-s szakma, után tovább megyek Bábolnára ló tartó-tenyésztőre + belovagló szakra. Ha ezt elvégeztem akkor elmegyek egy tanfolyamra lovas túra vezetőnek. Aztán kimegyek külföldre és megpróbálok ott elhelyezkedni vagy lovas szakmában vagy a lovaktól nagyon eltérőben, ott pénzt gyűjtök, annyit amennyi elég egy lovarda beindításához, majd haza jövök, veszek egy több ha-s telket elkezdek építkezni (istálló,karámok) veszek felszereléseket, majd ételt a lovaknak és végül majd lovakat is. Aztán ha ez beindul akkor lehet leteszem még a lovas terapeutát is.:)
Ajánlóm a Bábolnai Pettkót, szinte az össze lovas barátnőm oda jár és nagyon megvannak vele elégedve, és oda lehet menni értségi után.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!