Szerintetek milyen lehetőségek vannak? Ismertek még ilyen viselkedésű lovat?
Holnap megyek az osztálytársnőmhöz vendégségbe.Van egy lovuk
és az barátnőm elmondása szerint nagyon vad és senkit nem enged a közelébe. Nekem is van egy lovam.És mit ne mondjak nekem az a tény,hogy senkit nem enged a közelébe kicsit új mert nagy szerencsémre az én lovam rettentő nyugodt.Csak arra lennék kíváncsi,hogy ennek a viselkedésnek (a vadságnak) lehetnek belső okai is nem? Foglalkoztam már egy ilyen lóval.De ő megtűrte az embereket a közelében.Egyszerűen nem szerette,ha sok ember állja körül vagy ha ki van kötve...illetve a nyerget sem szerette.De hogy senkit ne engedjen a közelébe??? Holnap megengedte a barátnőm,hogy bemenjek a lóhoz és foglalkozzak vele. Arra gondoltam megpróbálom a Kapcsolódást és jól megmozgatom.(szegény csak 1 hónapban 2x vak kihozva mozgatni.) Ez szerintetek jó ötlet? Szeretnék közelebb kerülni a lóhoz. A nyerget nem tűri meg a hátán a barátnőm elmondása szerint.Ezen nem is csodálkozom mert kb 2 éve nem volt rajta nyereg.De Ti miket javasoltok? Mit csinálhatnék holnap azzal a lóval? Bocsánat a sok írásért.Előre is köszönöm a válaszokat :)
Egy alkalomtól ne várj csodát. Nem csoda, ha tele a segge, ha nem mozoghat eleget. Az a ló piszkosul el van lehet hanyagolva.
Mielőtt bármit csinálnál vele engedd ki a karámba és ostorral mozgasd meg szabadon, hogy kimenjen az istállógőz. Aztán nagyon óvatosan kezdj vele dolgozni, hisz nem tudhatod, hogy fog reagálni. Ha agresszív, akkor ki kell vívnod a tiszteletét. Első körben ne erőltesd a nyerget, már az is nagy lépés, ha a közelébe enged és mondjuk le tudod kefélni, tudod vezetni. Még a lábfeladást sem erőltetném. Csak szépen lassan mindent.
Csak azt nem értem minek az ilyen embernek ló, aki nem tud foglalkozni vele és az alapvető mozgás szükségletét sem tudja kielégíteni.
Legyen minden nap reggeltől-estig az udvaron,hogy mozoghasson,és este bezárni.
Aki hobbiból tartja,és
nem munkára,lovaglásra,
az legalább ennyit tegyen meg,
mert utána lemerednek a lábai,
nem hiányzik,hogy megbetegedjen!
Ezenkívül a Lovacskának minden nap adni kellene szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!