Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Most mit tegyek?

Most mit tegyek?

Figyelt kérdés
"Kaptam" egy lovat. Nekem adta edzőm, hogy foglalkozzak vele. Elkezdtem vele a Természetes lókiképzést is. Már egészen ügyes meg minden. Eléggé bizalmatlan és nagyon egygazdás. Előtte egy kis csaj foglalkozott vele. A ló "szerette" mert állandóan jutalomfalattal tömte és legeltette. Már egészen ügyesen haladunk futószáron is érti, hogy mit akarok tőle, szóra mozdul. Újra lovagolható nekem köszönhetően. És most az a csaj visszajött, hogy segítene. Én viszont nem szeretném, mert félek, hogy ártana a ló és a köztem lévő kapcsolatban. Elkezdené újra etetni és így rövid idő alatt újra magához édesgetné, engem meg semmi fog venni. Meg akarom neki mondani finoman, hogy hagyja, hogy megerősödjön a kapcsolatunk. De nem tudom hogyan. De közben nem akarom, hogy megutáljon mielőtt még megismerne. Hogy lehetséges ez?

2012. nov. 3. 21:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem ez volt a lényege a mondanivalómnak. :D De ha csak ez jött le, akkor valamit elírtam :D
2012. nov. 4. 12:36
 12/16 anonim ***** válasza:
Amúgy most néztem meg a magyar szólások és közmondások gyűjteményében. Helyesen: Közös lónak túros a háta. :) Szóval akkor ezt akartam írni. :)
2012. nov. 4. 12:41
 13/16 anonim ***** válasza:

együtt foglalkozzatok a lóval

korábban én is féltékeny voltam, de aztán egy lovardai lónak csak 2 állandó lovasa volt

megbeszéltük, hogy ki mikor ér rá, mikor foglalkozik vele, mikor lovagolja

2012. nov. 4. 14:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy én jobb lovas vagyok. Sokkal következetesebb és határozottabb. Őt úgy se fogják felengedni a hátára és azt hiszem el is lett tőle véve, mert féltették a lótól vagy valami ilyesmi. A ló és a lány évek óta együtt voltak de csak párszor ült rajta a csajszi. Igazából visszaolvasva magamat tényleg elég féltékeny vagyok, de ezek az érzéseim és ezzel nem tudok együtt élni egyenlőre, mert túl sok dolgot hoztam helyre azon a lovon. De persze. Majd megbeszélem edzőmmel és vele.
2012. nov. 4. 16:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát figyi, még max annyi, hogy ha tényleg ennyi sok munkád van benne és tényleg ennyire fontos neked az a ló, akkor meg kell venni.

Mondom, én, míg nem volt saját lovam, sokszor éreztem magam megbántva, meg ilyenek. Igen, féltékenység volt, meg irigység, és pontosan megértem, amit érzel. Bennem mindig ez a kérdés motoszkált: Mit tud ez a csaj/srác jobban nálam, mert lovagolni azt tuti nem? Szóval értem, amit mondasz.

Csak hát ugye azzal, hogy itt beszélgetünk róla nem lesz megoldva. Edzővel kell beszélni, ha nem segít, és van rá módod, akkor meg kell venni a lovat, kész. Soha többet ilyen gondod nem lesz.

2012. nov. 4. 17:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Edző mit mond?

Beszéljétek meg közösen, hogy mi legyen. Az edző dolga lenne elmondani, hogy ne tömje a lovat nyalánkságokkal és te nagyon sokat dolgoztál ezzel a lóval, hogy olyan legyen amilyen most. Ha a csaj foglalkozni szeretne vele, akkor tegye, de csak a felügyeleted alatt.

2012. nov. 4. 18:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!