Most mit tegyek?
sehogy. ne légy irigy! nem a te lovad! és ő volt ott előbb, ő foglalkozott előbb. neked hogy esne, ha most foglalkoznál a lóval x ideig, az általad választott módszerrel kialakítaná vele egy jó kapcsolatot, majd valamiért nem mehetnél egy darabig, majd mikor visszamész, már más foglalkozik imádott lovaddal és rád szól, hogy ne foglalkozz vele te.
az meg, hogy adott neki jutalom falatot, nem azt jelenti, hogy csak azért szerette. az meg, hogy legeltette tök becsülendő, fárasztó, időigényes, de nagyon jó a lónak és a lóval való kapcsolatnak is.
te ezt írod: A ló "szerette" mert állandóan jutalomfalattal tömte és legeltette.
de miért kell idéző jelbe tenni, hogy szerette és honnan tudod, hogy csak a kaja miatt? nem lehet, hogy azért, mert csak a csaj foglalkozott vele? vagy mert türelmes volt, és pl. amíg legeltette simogatta, stb.? süt belőled a rosszindulat!
Az nem a te lovad, így nincs sem jogod, sem lehetőséged eldönteni, ki fogalakozhat vele. Továbbá meg kéne tanulnod mit jelent az a szó, hogy alázat. Ha fele ennyi energiát fektetnél abba, hogy a lánnyal együtt dolgozz, kijavítsátok azt, amit szerinted rosszul csinál, akkor már sokkal előrébb lenne mindenki. (és külön kiemelném a szerinted szót).
u.i: az nem erős kapcsolat, ami csak akkor létezik, ha nincs ott más, akivel lehetne a lónak kapcsolata!
Kedves kérdező, erre a helyzetre annyit tudok mondani, az ürük igazságot, hogy: Közös lónak túrós a háta!
Ez ilyen, sajnos. Régen, mikor még nekem sem volt lovam, akkor a lovardában el tudtam volna pusztulni, mikor más kapta meg az ,,én" lovamat, és nekem egy másikra kellett ülnöm. De ezt sajnos le kell nyelned, mivel ez nem a te lovad. A felelősség úgy gondolom az edződet terheli, döntse már el, hogy akkor ki foglalkozzon a lóval! Ne bújjon ki a felelősség alól, és hagyjon titeket veszekedni! Nem ez az edző dolga!
Annyit megtehetsz, hogy összeszeded a cuccaidat és elmész más lovardába, ha ennyire zavar a dolog, vagy keresel más edzőt. Szóval ez a ,,fegyver" ott van a kezedben.
A másik dolog, hogy azért úgy gondolom, hogy ez az ,,engem szeret jobban a ló" dolog egy kicsit túlzás. Pl.: tegnap megtagadott nekem a lovam (saját) háromszor egymás után egy ugrást, utána felült rá az edzőm, és neki gondolkodás nélkül megcsinálta. Akkor most őt szereti jobban a lovam? Jobb kapcsolata van vele? Hisztizzek?
Hát nem. Ő sokkal jobb lovas, hiszen az edzőm, teljesen normális, hogy a ló neki jobban megy, jobban támaszkodik és magabiztosabb, jobban bízik benne, hiszen érzi a magabiztosságot.
Én azt mondanám a te esetedben, hoyg a lánnyal próbáljatok egymás erősségeire építeni, ha el tudod fogadni, hogy ketten osztoztok a lovon. Amennyiben nem tudsz ezzel megbékélni, akkor beszélj az edzővel, vagy hagyd ott a lovardát.
Egyébként skat tesz a kisugárzásod. Ha ezzel az áskálódással fogsz foglalkozni, meg mindig azt figyelni, hogy a másik lány mit csinál jobban/rosszabbul, mint te, akkor akaratlanul ártasz a te kapcsolatodnak a lóval. Mivel kiérzi ezeket a negatív energiákat és neki ez nem tetszik. Már amennyire én tudom.
Ezek a az ötleteim, valamelyik remélem beválik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!