El szeretném érni, hogy kötőfékkel tudjam lovagolni a lovam. Hogy állak neki? Fokozatosan szeretném megtanítani neki.
Nem igaz mert a lovat is képezni kell hozzá. Hogy hogyan? Szakérő segítségével. Máshogy nem érdemes mert eléggé elronthatod a lovat és sok negatív tapasztalata lehet. És mivel te sem vagy biztos magadban, nem vagy határozott így a ló sem fogja tudni hogy mit kéne most csinálnia.
Amúgy ez a héten már legalább a harmadik ilyen kérdés, mindenki most akar megtanulni szőrén lovagolni?
Igen bocsi én is azt akartam írni hogy kötőfékkel csak valahogy nem jött össze.. egyébként ha tényleg nincs senki aki tudna neked segíteni akkor szerintem is fokozatosan kéne átszoktatnod a lovat a szárral való irányításról a testsúllyal valóra. Egyre kevesebbet használd a szárat, csak a testsúlyoddal játssz. Szerintem pár alkalom után ki lehet tapasztalni hogy mikor hová kell helyezni a súlyodat, hogy mire mit reagál a ló. Nyilván amerre menni szeretnél arra "dőlsz". Ha hátra helyezed a súlyod akkor pedig a ló lassítani fog mert érzi a változást. Nyilván a megfelelő csizmasegítségekkel. Jobbra fordulásnál jobb csizma zár, balnál bal. De ezeket elvileg kantárral is csinálni kellene szóval gondolom tudod.
Na szóval fokozatosság.. szerintem csak nagyon gyenge jelzéseket adj a szárral, ha nem reagál akkor fokozatosan erősíted a jelzést. Mondjuk csak épphogy húzod a szárat, vagy csak felemeled kicsit, ha erre nem reagál akkor erősebben húzod, a testsúlyáthelyezés és lábsegítség pedig erőteljesebb. Ha már nem kell használnod a szárat akkor pár alkalom után már el is lehet hagyni. Szerintem elég hamar ki fogod tapasztalni hogy hogy jó aztán meg már ösztönösen fogod csinálni.
Ajánlom ezt az oldalt.Sokat segít!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!