Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Valaki segítene? Sok múlna...

Valaki segítene? Sok múlna rajta. :/

Figyelt kérdés
Az a problémám,hogyha a lovamat futtatom,és például egyszer csak ügetés közben befelé kezd jönni hozzám.Fújtat feje felszegve,engem néz,néha pedig teljesen sunyít,meg akar támadni.Csak egy ostor van a kezemben,azzal próbálom visszaküldeni a pálya szélére,jobb esetben sikerül...miért csinálja ezt?Ilyesmi még akkor van, amikor még a legelején ki akarom küldeni...nem megy ki.Tolom kifele a fejét,testét,a fejénél általában megpróbál megharapni..ha picit odasuhintok,előrefelé indul meg,vagyis felém...ilyenkor vannak azok a jelek,hogy meg akar támadni.A szeme fehérje is kilátszik,füle a nyakán,fogai kivillannak..egyértelmű.Ezért inkább elmegyek,otthagyom.Nagyon zavar,hogy nem tudok vele dolgozni rég óta...szeretnék egy teljesen kezes lovat..:) bár igaz,még csak 3 éves...nem tudom hogy kéne edzeni..be van lovagolva,úgy vettük.Lovaglásnál nincs sok baj vele,szinte semmi.. Elnézést,hogy ilyen hosszúra sikeredett,remélem azért elolvassátok,és segítetek!:) A válaszokat előre is köszönöm!

2012. okt. 27. 23:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ezt a viselkedést nem csak csikók produkálják. Régen csak 1 lovunk volt, és nagyon jól elvoltam vele, aztán jött két új. Na akkor ő megvívta a kis dominancia harcait, amiket meg is nyert és ezután kezdett velem is agresszíven viselkedni, hogy az új rangsorban megpróbáljon fölém kerekedni. Egyszer jól megraktam utána tudta hol a helye. Nagyon szeretem, de csak az életem függhet attól, hogy melyikünk is a főnök.
2012. okt. 30. 14:12
 12/15 A kérdező kommentje:
Kedves 9. válaszoló!Az mind szép,és jó,hogy te le tudtál írni egy szöveget a 4 éves tudásoddal,csak ott van problémám,hogy 1. nem szoktam soha dicsekedni ilyennel,de én mellékesen meg úgy vettem észre,hogy te szeretnél dicsekedni,mivel hogy te "leírtál egy ilyet,úgy hogy 4 éve lovazol csak" na mindegy, ez most mellékes... 2.én a kérdésemre kértem választ,és nem azt,hogy egy szöveg alapján felmérjék a lovas tudásomat :) érdekes,a többi válaszoló csak válaszolt,nem írta oda,hogy neki úgy tűnik,hogy kezdő vagyok...,leírtam,hogy csikókkal nem nagyon volt lehetőségem foglalkozni,de mindegy... ennyi erővel kijelenthetnéd,hogy pl egy macskatartó,akinek 20 éve csak felnőtt macskái vannak,nem tudja,hogy a kiscicáknak mikor nyílnak ki a szemei... na,nem is húzom ezt tovább,a többi válaszolónak nagyon köszönöm!(persze neked is a válaszodat,csak leírtam mi nem tetszett valahogy...) :)
2012. okt. 30. 20:18
 13/15 anonim ***** válasza:

A Parelli játékokat ajánlom nektek:) Eleinte nem nagyon hittem benne, hogy időeltöltésen és játékon kívül jó-e másra, de mára tudom, hogy nagyon jó, hatásos!

Régebben is elvoltam a lovammal, nem volt semmi baj. Legalábbis azt hittem. Most már így visszatekintve tudom, hogy nagyon is nagy bajok voltak, csak nem vettem észre. Mostanra teljesen együtt működünk, egymás gondolatait is kitaláljuk, ismerőseim azt mondják, suttogó vagyok:D Pedig nem, csak parelliztem vele nagyon sokat. Csak ajánlani tudom:)

A legfontosabb: légy határozott, ne hagyjál rá semmit, mert úgy marad meg benne és máskor is meg fogja csinálni és a nyakadra fog nőni. Egyszóval, te legyél a főnök! :)

Sok sikert:)

2012. nov. 18. 09:08
 14/15 anonim válasza:

Egyszerűen nem tisztel...

Az ostor remek ötlet, de ha nincs nálad kezd el rázni a kötőféket! Nekem beszokott válni.

2 éves csikóm van és ő is szokott majdnem ilyeneket csinálni.

Megszokott ijedni, ha toppantok felé egyet.

Ugrok felé egyet,de nehogy közel kerülj hozzá nehogy rád ugorjon.

2012. nov. 18. 14:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Dupla futószár megoldaná ezt a problémát.Hát ha ló lennék az agyadba rúgnék akkorát,hogy kétszer is átgondolnád ,szét akarod -e törni rajtam az ostort még egyszer...
2013. jan. 18. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!