Mit gondoltok erről?
elsőre mikor megnéztem(legelső kép), akkor egy gyönyörű szép lovat láttam. Mikor rákattintottam és megnéztem, akkor vettem csak észre, hogy 3 éves és még növésben van, meg, hogy kiképzés alatt van, aztán elolvastam az alsó szöveget és láttam, hogy ajánlja gyerekeknek is, meg hogy volt ügyességin...meg az utolsó képen az ín- meg a bokavédő...Lehet, hogy valakinek ez normális, de én egy kiképzés alatt álló lovat, ami még csak 3 éves nem adnék gyereknek, meg nem pakolnám még rá a lábvédőket se. Meg úgy alapból 3 évesen vagy később kezdeném el a belovaglását. Bár ez csak az én véleményem és biztos van, aki más véleményen van.
Szerintem nincs vele nagy baj azon kívül hogy kicsit még aránytalan. De majd kinövi. Tulajdonképpen 5-6 éves koráig még bőven nőni fog, a belovaglást nem sokban befolyásolja hogy növésben van-e még. Az meg hogy hány éves egy ló megint nem befolyásolja hogy adható-e kezdőknek. Ültem már másfél éves lovon (tudom, tudom másfél éves lóra nem ülünk föl) amelyik nyugodtabb és szófogadóbb volt mint a legtöbb jól belovagolt ló. :) De ettől függetlenül én is annak a híve vagyok hogy ne vegyük el a csikókorát a lótól. Fejlődjön, barátkozzon, okosodjon, ráér még hogy belovagolják.
Szerintem amúgy nem rég óta lovagolják a hirdetésben szereplő lovat, de általában elég hamar lejön hogy milyen ló lesz majd később. Például valószínűleg nagyon szelíd és türelmes, gondolom szépen megy a legtöbb lovas alatt és ezért ajánlják kezdőknek.
Igen, tényleg azt mondják, mert ahogy már mondtam, ritka az 5 évesnél fiatalabb ló, ami gyereknek is ajánlott. Maga az egyed a lényeg, és nem a kor. Ha a gyerek mellett van egy felnőtt, edző, szülő, vagy akárki, aki segíteni tudja és terelgeti a lóval közös útját, akkor egy fiatal lovat is kaphat a gyerek. Vagy, ha gyerek létére már rutinosabb, felelősségteljesebb, és egy olyan edző van mellette, aki jól megtudta tanítani a lovaglás művészetére, akkor szintén nem probléma egy fiatalabb ló.
Mindig az egyed a lényeg, soha nem a fajta, a kor, vagy a nem a fő befolyásoló tényező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!