Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Most akkor óvatos vagyok vagy...

Most akkor óvatos vagyok vagy gyáva?

Figyelt kérdés
Van egy lovam, de csak akkor ülök rá, hogy ha az oktatóm is jelen van. Vele megyek terepekre is. Nos terepre egyedül nem merek vele menni. Sokan gyávának tartanak emiatt, de valahogy biztonságosabbnak érzem, ha az oktató is ott van. Én ezt óvatosságnak hívom.
2012. okt. 8. 18:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem terepre nem gyávaság kimenni egyedül. Bármi történhet, megijedhet a ló, leesel, aztán lehet, többet nem is kelsz fel. Szerintem mindig menj valakivel, nem fontos hogy oktató legyen, elég ha a barátnőd mondjuk ott biciklizik nem messze.
2012. okt. 8. 20:23
 12/23 anonim ***** válasza:
jaj kicsit túl parázzátok. mégis mi történik, ha egyedül vagy? hetente 3-4-szer járok egyedül terepre. van nálam telefon. ha leesnék a ló úgy is haza szalad. egyébként a ló sokkal jobban vigyáz rád, ha csak egyedül vagytok. én imádok egyedül lovagolni, ez az egyik legjobb abban, hogy saját lovam van. hogy mehetek egyedül.
2012. okt. 8. 21:27
 13/23 anonim ***** válasza:
31%
Itt egy történet ami az bizonyítja, hogy a ló vigyáz a lovasára! Mi futó száraztunk ketten egy lovat. Úgy adódott, hogy a ló állt és én pedig sétáltam elsétáltam előtte és pont ott voltam mikor a ló megijedt és megiramodott és fel lökött, de viszont sem az elülső sem a hátsó lábával nem lépett rám hanem átugrott/átlépett felettem és így semmi bajom nem lett az ijedtségen kívül! Ez is azt bizonyítja, hogy vigyáznak ránk! Az a ló amelyik kárt okoz a lovasában az szerintem ember közelébe nem való!! Szóval ne félj meg hát 14 év nem tudom, hogy lehet félni és úgy, hogy lehet élvezni a ló adta lehetőségeket ha félünk... Sok sikert egyszer meny ki bátran és majd te is látod nem is nagy ördöngösség. :)
2012. okt. 8. 21:42
 14/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló helyzetben vagyok.Régóta,majdnem 20 év lovagolok igaz sok kihagyás volt benne.3 éve teljesült az álmom egy saját ló,szintén ügető.:-)

Na akkor megtudtam,hogy én tulajdonképp nem tudok lovagolni!Eddig mivel "csak" bérlovas voltam,tojtak rám,nem volt ülésem azt leszarták,néha odakurjantottak,hogy nyomd le a sarkad és kész.Az osztályban a ló meg ment a másik utánn nem kellett irányítani,semmit.(ezért persze elkérték az óránként nemkevés manit).

Aztán itt álltam a saját lóval,kb azt se tudtam merre vagyok arccal,nem megy senki előttem,nem tudom irányítani szinte,nulla az ülésbiztonságom,épphogy fennmaradok és beszartam,mit állat,lehet röhögni,de ez az igazság.Aztán elkezdtük szépen az elején szinte,ahogy haladtunk úgy nőtt a bizalmam a lóban(aki mén létére minden bénaságomat birkatürelemmel viselte),javult az ülésem,nem estem le már csak attól,ha estleg bakol egyet.Na eztuán merészkedtem ki egyedül terepre.először csak séta a környéken,aztán séta egyre messzebre,aztán egy kis,majd egyre több ügetés.Végtül nagy levegő-vágta.Hála égnek kipp-kopp semmi baj nem történt.Viszont én is jobban érezném magam,ha lenne velem valaki,mert hiaába a mobil,ha épp nincs térerő,vagy beverem a fejem.Csak sajna nincs kivel kimennem a többiek nemigen terepeznek(ugrólovasok inkább féltik a lábát...),meg ugye az enyém mén emiatt se jönnének velem szivesen:-(.De én is jobban érezném magam,ha lenne ott még valaki,viszont egyedül is meg lehet szokni,meg mindig megmondom merre megyek kb mikor jövök vissza,ez fontos!

2012. okt. 8. 23:00
 15/23 anonim ***** válasza:
8%

13-as 14 vagyok!

Nagyon vigyáz tényleg.Például ugrás előtt,ha érzi nem vagyunk egyensúlyban inkább mellévisz,nem durván kitör,hogy leessek,hanem szépen,de határozottan mellémegy.Vagy amikor még szintén ugratáskor a nyakába estem utánna csomó lovat láttam aki ilyenkor rotyóvágtát kezd nyomni,ő lelassít megáll,és megvárja amig visszamászom:-)

Ja amúgy az ügetőröl úgy hoztam el,hogy vadállatnak volt kikiáltva,máig se tudom miért...Nem estem a 3 év alatt le róla,csak 2x estünk el együtt(még ügyetlen volt vágtában és nem tudta bevenni a kanyart ,huppsz!)

2012. okt. 8. 23:05
 16/23 A kérdező kommentje:
az oktató azt mondta, hogy legközelebb úgy megyünk ki, hogy ő jócskán mögöttem halad, hogy ha bármi gikszer van akkor a közelben van, de mégsem annyira közel
2012. okt. 9. 05:35
 17/23 anonim ***** válasza:

Ez lenne a normális. Nagyon rossz az, hogy sokan egyedül járnak terepre. Olyan NINCS, hogy teljesen biztonságos ló, teljesen biztonságos terep, vagy lovas. Bármi történhet, és ha úgy esel, hogy beütöd a fejed és elveszted az eszméleted, hiába van nálad telefon, nem tudsz segítséget hívni.

Ez a normális, és mindenkinek így kéne csinálnia. Én sem járok soha egyedül terepre. Én nem azt mondom, hogy "nem merek", hanem hogy minek kockáztassak. Hegyet mászni se szoktam biztosítókötél nélkül. Semmibe nem kerül feltenni a biztosítókötelet, és ha valami baj történne, milyen jó, hogy ott van.

Neked van igazad.

2012. okt. 9. 10:07
 18/23 anonim ***** válasza:
akkor szerintem az utcára se menj ki egyedül, mert bármikor a fejedre eshet egy tégla. veszélyes sport a lovaglás, ez tény, de nagyon rossz lehet úgy élni, hogy folyton attól félsz, hogy mi van ha leesel és bevered a fejed. szerintem az teljesen jó megoldás, hogy megmondod, hogy merre mész, mikor jössz, és van nálad telefon. esetleg ha nagyon félsz, legyen rajtad kobak, gerinc védő. a ló úgy is hazaszalad, ha leesnél és nem szólítod, nem próbálod visszahívni. akkor rögtön tudják, hogy keresni kell. más veszélyes sportok is vannak, cross motorozás, hegymászás, hegyi kerékpár, stb. azt is lehet egyedül csinálni.
2012. okt. 9. 13:08
 19/23 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez nem nagyon félés kérdése, hanem az alapvető óvintézkedéseké. Körülnézel, mielőtt átmész az úttesten? Mert én igen, és nem azért, mert félek attól, hogy elütnek, hanem azért, mert ez egy apróság, amit ha megteszek, akkor sokkal nagyobb biztonságban vagyok, mintha nem teszem meg, és igazán nem kerül semmibe.

Utolsó előtti voltam.

2012. okt. 9. 13:32
 20/23 anonim ***** válasza:

18-as!13-14 vagyok.

Ha félsz legyen rajtad gerincvédő meg kobak...

Na ezt a hozáállást nem értem a lovasok körében.Aki felveszi a védőfelszerelést az fél...Akkor az összes motoros is fél,meg aki biztosítókötelet visz hegymászáshoz?Egy csomóan nem veszik fel mert "cikinek" tarják.Basszus csak a lovasok között tapasztalatam ezt a hüyleséget(már bocs),hogy "ciki"a védőfelszerelés...Miért lenne az?Az autóban is ciki bekötni magatokat?Ugye,hogy nem...

2012. okt. 9. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!