Szőrén melyik kényelmesebb jármód és mit ajánlotok szőrén lovagláshoz?
Más, mint nyeregben. Ha nyeregben már viszonylag stabilan ülsz, nem lesz nehéz, bár bele fog telni egy kis időbe, míg megszokod. A stabil ülés a kulcsszó, a legfontosabb ahhoz, hogy valaki jól boldoguljon szőrén.
A vágta kényelmesebb szőrén.
Hát először csúszkálós, de nem kellenek hozzá hetek, hogy megtanuld :)
Az én ajánlatom: VÁGTAA *.* Szőrén a legjobb. Az ügetés kifejezetten kényelmetlen mert eléggé pattogós még ha te nem is pattogsz nem olyan kényelmes. De a vágta... Az olyan jó hintázós érzés. Így érzed a legjobban a lovad. Érzed minden levegővételét, izommozgását. nagyon jó. Mondjuk ehhez az is kell, hogy a lovad ne valami varrógép feeling-ű legyen vágta közben. Szóval kislovakon szerintem nem annyira kényelmes.
Az a lényeg, hogy lazítsd el magad. Ehhez tényleg laza derékra van szükséged. Én elsőre még nem vágtáznék, csak ha biztosan ülök már ügetésbe és tudom, hogy a lovam nem kezd el alattam ugrálni a szabadság érzése miatt. Ha a lovam jól tűri és szépen dolgozik (tehát úgy mint nyereg alatt) és én is biztosan ülök a lovon már, akkor megpróbálhatjuk a vágtát. Nem mondom, hogy nem fogsz leesni. Én kétszer estem szőrén. Egyszer amikor ügetésbe konkrétan lepattogtam a lóról. Aztán egyszer vágtába amikor túl szűknek ígérkezett a kanyar és leestem a lóról a kanyarban érzett gravitációs hatás miatt. De egy idő után megtanultam felvenni a lóval a mozgást így most már mindenfélét tudok szőrén csinálni :) Sok sikert neked is, mert nem egy nehéz dolog. Csak egy nyugodt ló kell hozzá és egy ügyes lovas :)
Szerintem nem igazán jó a lónak állandó jelleggel, néha-néha kellemes változatosságot jelent :)
Lótól is függ h mi a kényelmesebb, de pl az enyém eléggé szeret menni, illetve ijedős, terepen nem szívesen vágtázok szőrén, a laza ügetés belefér, mert kényelmes mozgása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!