Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért csak terepen támaszkodik...

Miért csak terepen támaszkodik a lovam?

Figyelt kérdés
Olyan szépen íveli a nyakát terepen, meg rágja a zablát és nyáladzik. De pályán, nem támaszkodik, nem rágja a zablát és az lovaglás után szinte száraz. Ez miért van?

2012. szept. 10. 18:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Régebben nekem is így volt, talán mert terepen próbálunk minél mélyebben ülni, és hát nem mellesleg a figyelmünk nem arra irányul, hogy mindenképp össze kell csomagolnunk a lovat, és így nincs a tarkóban feszültség sem, tehát a ló ellazul tarkóból is és a nyálmirigyei nyálat termelnek, ennek eredménye a zabla rágása és a habos száj. És mivel terepen a lónak jó kedve van, sokat jön előre a hátsó lábaival, a testsúlyát inkább a hátuljára terheli, a háta ellazul, és így a nyaka is.

Az lenne a lényeg, hogy pályán is próbáld minél jobban ellazítani/elengedtetni, és csak nagyon keveset dolgozz a kezeddel, mert segítségeink csupán 5%-a a szársegítség, a többi a testsúly és a csizma. Csinálj sok ívet, figyelve a megfelelő állításra és hajlításra, próbálhatsz külső állításban csinálni mindent ilyenkor figyelj, hogy egyenesen ülj, hisz nem neked kell hajlanod hanem a lónak. Esetleg eltolásokat, oldaljárást stb, hogy jól megtornáztasd a hátát és a nyakát (ezeket csak akkor csináld, ha edző van veled, vagy ha már biztosan tudod, hogy kell csinálni, különben többet árthatsz, mint amennyit használsz)És amint a lovad beleenged, neked is engedned kell egy kicsit a száron, ezt semmiképp se felejtsd el, mert általában ebből sok hiba adódik.

Remélem érthetően fogalmaztam, és hogy segítettem valamit.

(:

2012. szept. 10. 18:23
 2/4 anonim ***** válasza:
nekem az jutott eszembe, h terepen általában több kedvvel mennek, lehet h benn kevés a csizmád.
2012. szept. 10. 19:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Terepen nem a megszokott munkaterületen van ,neki ez egy kikapcsolódás,ennek hatására könnyebben ellazul. Vannak olyan lovak,amelyek akármennyire is ellazulnak,nem nyáladzanak,valószínű nincs olyan nyáltermelésük. Célszerű bent is minden munkát mélyre lovaglással kezdeni,hogy feladja a hátát,így egy lépéssel közelebb vagy a laza,elengedett támaszkodáshoz.
2012. szept. 11. 15:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valszeg ez az oka. :) Amúgy bent sokkal többet kell csizmázni, sőtt néha oda is kell csípnem neki, odakint egyszer se. És csizmával is csak egy kicsit kel hozzáérnem.
2012. szept. 11. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!