Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan érhetem el hogy a ló...

Hogyan érhetem el hogy a ló kedveljen?

Figyelt kérdés
2012. szept. 3. 18:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Tölts vele sok időt.
2012. szept. 3. 18:57
 2/3 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy elég hosszú folyamat, ne akard, hogy kétszer meglátogatod, és utána bárhonnan odafusson hozzád.

Amit én a legfontosabbnak tartok: kajával nem szerzel jó pontot, sőt az étel nem jutalom a lónak.

Gondolj bele: kirakod egy mezőre, az neki terülj-terülj asztalkám. Szinte bárhova nyúl, tud enni.

Én például a lovamnak csak a vályújába szoktam rakni egy-egy répát amikor a legelőn van, így nem tudja, hogy tőlem kapta, de finom falat, s még egészséges is! :)

Az ember és a ló kapcsolatában a két legfontosabb dolog:

tisztelet és bizalom.

A cél az, hogy ez a kettő egy szinten legyen. Ha a ló nem tisztel, rátapos a lábadra, átmegy rajtad, intő szó nem sokat ér.

Ha nincs bizalom, vagy több a tisztelet, tartani fog tőled.

Nagyon fontos, hogy sok időt tölts vele. Ápolgasd, beszélj hozzá, ismerjen meg. Az érintés nagyon fontos, simogasd, próbáld megérteni, amit "mondani" akar.Ha esetleg lovagolsz is rajta, menj le hozzá a legelőre akkor is, ha nem fogsz felülni rá, így a munkát és az érkezésedet nem fogja egybekötni a legelés abbahagyásával.

Én anno, sok-sok évvel ezelőtt, amikor megkaptam a lovamat, nagyon sok időt töltöttem vele, és lent is a legelőn, távol tőle, hogy megfigyeljem a viselkedését. Így könnyebb volt megismernem, és ez nagyon megkönnyítette a dolgunkat egymással :)

Ma már tudom egy kis mozzanatából is, hogy mit akar, bárhonnan, bármikor odajön hozzám. Egyszer megvakarta a hátamat, ahol nem értem el! :) Mondjuk mi lassan tíz éve, hogy "együtt" vagyunk.

Ne várd, hogy mindig ő csatlakozzon hozzád, néha engedj te is! :)

Talán még a legfontosabb tényező az idő. Ha valakivel az idő és az emlékek összekötnek, a közös jövőnek is van egy kis alapja!

A szükségesnek a töredékét se írtam le, de a kezdetekhez, úgy gondolom, ennyi elég. A többire meg idővel rájössz! :)

2012. szept. 3. 19:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát nem kajával az biztos.
2012. szept. 5. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!