Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan érhetem el, hogy a...

Hogyan érhetem el, hogy a kutyámat jobban érdekelje a játék? (bővebben katt. )

Figyelt kérdés

Van egy egy éves pitbull szukám. Négy hónapos korában hoztam el egy kb. 2 négyzetméteres kennelből, csak enni kapott szegény, nem is foglalkoztak vele csak verték... Tehát elhoztam, még 7 hónapos korában sem volt biztos magában, néhanéha játszott ha úgy tartotta kedve de nem tartott sokáig, sokat foglalkoztam vele és most vagyok úgy hogy félve, de ki merem jelenteni hogy a bizalmába fogadott.

A lényege az egésznek, hogy tippeket kérnék hogy érjem el hogy "játékosabb legyen" pl: ugorjon az adott játékért a magasba. A labda eddig nem érdekelte, valószínű hogy akkor nem is fogja.

Válaszokat előre is köszönöm!

2011. dec. 6. 17:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Vidd tobb kutya kozze es akkor megkedveli
2011. dec. 6. 17:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja, az kimaradt, más kutyákkal el van, de páros játékok nem kötik le annyira
2011. dec. 6. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg hogy egy hosszabb bot végére kötsz madzagot és arra valami bőr darabot, és azt húzogatod előtte rá fog kattani és utánna ugrálni is fog érte :) persze közbe dicsérd meg. Sok sikert a kutyushoz
2011. dec. 6. 17:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Én hiába dobálom a labdát, nem érdekli. Viszont ha karika van, hát azzal csudára tud szórakozni. Keressgélj, próbálgass többfélét, valami biztos felkelti az érdeklődését.
2011. dec. 6. 18:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem egy másfél éves rotim van, akit 3 hónappal ezelőttig nem érdekelt a labda. Hiába dobáltam neki, max 1-2-szer visszahozta, után meg otthagyta. Most nemrégiben kezdte el, hogy mindig visszahozza, ha eldobom neki, és már kb. 10 perceket lehet vele labdázni. Úgyhogy nem biztos, hogy sose fogja érdekelni a játék, lehet csak idő kell még neki, főleg így, hogy állandóan bántották.
2011. dec. 6. 18:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet, köszönöm a segítséget! :) kitartok!
2011. dec. 6. 18:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Úgy is élhet teljes életet, hogy nem nagyon labdás. Az én kutyám se labdabolond, ha jó napja van, párszor visszahozza, aztán keres valami jobb elfoglaltságot. A kötél, a rongy se köti le túl sokáig.

Séta közben viszont, ha az összecsomózott pórázt dobálom neki, képes bármeddig (értsd: akár órákon keresztül) rohanni utána kimeredt szemmel, mániákusan. De hogy miért pont arra kattant rá, dunsztom sincs.

Majd rá fogsz jönni, hogy mi érdekli. Vagy ha nem, (emberek közt is vannak visszafogottabb típusúak) akkor is érezheti még jól magát a közeledben. Gondold el, talán alkalma sem volt, hogy megtanuljon játszani.

Amit előttem írtak, hogy bot végére kötött madzag végére kötött rongydarab, az jó, sok kutya megveszik érte. Próbáld ki.

2011. dec. 6. 18:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, persze boldog a kutya csak nem nagyon kötik le az efféle játékok, a rongy is nagyon ritkán és rövid ideig...sétálni, futni, túrázni viszont imád :)
2011. dec. 6. 19:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Én azt tudom javasolni, hogy ne erőltesd annyira, párnaponta vegyél elő egy hosszú botot, köss a végére madzagot annak a végére pedig valami feltűnő, jól "levadászható" játékot. Fuss el azzal, és szerintem rá fog kattanni arra hogy azt kergeti.

Én eddig amelyik kutyával találkoztam mindegyik csípte:P

2011. dec. 7. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!