Eight Belles milyen színű ló volt?
Igen, versenyben nem variálnak sokat a színeken, amiben van pár fehér szőrszál az szürke, amibe meg nem az pej vagy sötétpej. (sima feketét sem hallottam még...)
De ha engem kérdezel mint szín meghatározást... :) Hát a tűzött fekete az jól jellemzi, én még esetleg egy nagyon sötét vasderest mondanék rá. :)
Köszönöm mindkét válaszolónak :)
Egyébként nagyon sajnálom szegényt. Meg miden olyan lovat, amelyikkel hasonló történik...:(
Utolsó, a vasderes sem rossz rá, de az van ilyen sötét árnyalatban?:)
Van egy könyvem sok lószín meghatározással, én abban hallottam először a vasderesről, ott alapből egész sötét volt, ilyen mély acél színű... De ha rákeresünk interneten akkor ritkán látni olyat, sokkal világosabbak a képeken a lovak.
Számomra ez, ehhez hasonló a vasderes:
Szürke!
Nekem van egy nagy kedvencem, egy magyar tenyésztésű ló Landolf, és az istállónkban is van egy Diadalünnep nevű mén.
Ezek szinte teljesen feketék, épp csak a fejük tűzött, meg néhol a véknyukon, és a sörényük, valamint farkuk vége világosodik szinte fehéres árnyalatúvá.
Ezeket nevezik az angol telivéreknél szürkének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!