Régóta lovagló emberkék! Hogy is van ez a vágtával?
Sziasztok, 3 alkalommal voltam eddig lovagolni, a második alkalommal leszedtek a szárról, és szabadon mehettem. Most legutobb pusztán kíváncsíságból vágtázni kezdtem, és automatikusan előre dőltem, és mindem súlyommal a kengyelbe álltam. A felsőtestemmel meg rá voltam hajolva a ló nyakára. Kb mint a zsokék.
Pár percre rá az oktatóm megkérdezte, hogy nem akarok e megtanulni vágtázni?
Ő meg arra kért, hogy dőljek hátra, ha kell fogjam meg a nyeregkápát(?) és bízzam rá magam az őrangyalomra. Gondolom így a helyes... de ha nem a nyerget fogom, akkor mibe kapaszkodjak, hogy ne pattanjak le? :)
Ha csak a szárat fogom akkor nagyon kalimpál a kezem a levegőben.
Bocsánat az esetleges rossz szóhasználatért, de semmilyen lovas előéletem nincsen.
A kengyelbe kapaszkodós, előre dőlős vágta az én találmányom volt, azt az oktató nem látta, ezek szerint szerencsére.
Igen levettek szárról, mert hamar eltanultam az alapokat. Szinte elsőre sikerült az egyensúlyomat megtalálni. Tudjátok, mikor fel kell álni a kengyelbe és térdel meg combbal kell tartani magunkat, az ügetés ütemét is elkaptam kb 10 perc után.
Sőt kengyel nélkül is megy az ügetés (kb fél percig :D), meg kipróbáltam milyen szőrén megülni a lovat. Az sokkal jobban tetszett mint a nyerges variáció :)
Néztem a többi lányt akik már hetek óta szét verik a feneküket, mert pattógnak mint a gumi labda.
Lovaglás előtt sportoltam, csak éppen a lovakról annyit tudtam, hogy szépek.
Na remélem ezt már elküldi a net... még annyit szerettem volna hozzá tenni, hogy a barátnőmmel egyszerre kezdtük.
Ő mindmáig fél és leizzad ha elindul alatta a lovacska :)
Ha le kell szállni vagy fel kell szállni, neki bakot kell tartani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!