Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Régóta lovagló emberkék! Hogy...

Régóta lovagló emberkék! Hogy is van ez a vágtával?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 3 alkalommal voltam eddig lovagolni, a második alkalommal leszedtek a szárról, és szabadon mehettem. Most legutobb pusztán kíváncsíságból vágtázni kezdtem, és automatikusan előre dőltem, és mindem súlyommal a kengyelbe álltam. A felsőtestemmel meg rá voltam hajolva a ló nyakára. Kb mint a zsokék.

Pár percre rá az oktatóm megkérdezte, hogy nem akarok e megtanulni vágtázni?

Ő meg arra kért, hogy dőljek hátra, ha kell fogjam meg a nyeregkápát(?) és bízzam rá magam az őrangyalomra. Gondolom így a helyes... de ha nem a nyerget fogom, akkor mibe kapaszkodjak, hogy ne pattanjak le? :)

Ha csak a szárat fogom akkor nagyon kalimpál a kezem a levegőben.

Bocsánat az esetleges rossz szóhasználatért, de semmilyen lovas előéletem nincsen.

2012. aug. 28. 16:02
 1/8 x) ***** válasza:
Pont ezért mondta az oktatód hogy fogd a nyeregkápát. (a nyereg első, marnál lévő része) Mert először a technikát kell megtanulnod majd utána tanulsz meg figyelni a kezedre ha már a vágta kiülése jól berögzült. Aztán ha majd jól megy a vágta akkor jöhet a kéztartás is hogy ne húzd a ló száját.
2012. aug. 28. 16:06
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Szerencséd, hogy nem estél le. Térddel kell ''kapaszkodni''. Ezt az oktatód nem mondta? Próbáld ki kengyel nélkül, szerintem nem maradnál fennt :D Amíg nem megy kengyel nélkül az ügetés szerintem a vágtával se próbálkozz, kétlem, hogy pár edzés után már vágtázni kéne. Elég érdekes helyen tanulsz szerintem lovagolni, nem le szóllni akarom a helyet, de fura oktatók lehetnek ott :D
2012. aug. 28. 16:09
 3/8 anonim ***** válasza:
18%
Eleve nem a kengyelbe kell állni+ ha ráhajolsz a nyakára,előre esnek a vállaid,esélytelen , hogy fent maradjál ha mondjuk kitör oldalra a ló. A válladnak egy vonalban kell lennie a sarkaddal,ülj egyenes derékkal ,hátravitt vállakkal ,sarkad nyomd le,lábfejed fordítsd befele.De ezeket csak nagyon sok gyakorlással fogod tudni megcsinálni.Tetszik ez az "őrangyal" duma,remélem azért Ő nem az őrangyalától függ , hogy fent marad -e a lovon.Ha egyébként még a derekaddal is követed a ló mozgását(amihez szintén sok gyakorlás kell) nem fogsz lepattanni sem.
2012. aug. 28. 16:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg úgy van, ahogy az előzők írták. Amúgy igen fura, hogy második alkalom után levettek futószárról... O.o ( Ezt általában akkor szokták, ha megy a tan, könnyű ügetés, vágtát is már jó párszor gyakoroltad, akkor is még vissza-vissza tesznek f.szárra.) Amit csináltál, az rossz. :P Ha lefékezne a ló úgy repülnél előre, mint madár az égen... A térdeddel kell kapaszkodni, kezeddel nem kell sehova, Nem szabad szegény lónak kitépni a száját. Együtt kell mozognod a lóval, derekaddal is hajtanod kell előre.
2012. aug. 28. 16:43
 5/8 A kérdező kommentje:

A kengyelbe kapaszkodós, előre dőlős vágta az én találmányom volt, azt az oktató nem látta, ezek szerint szerencsére.

Igen levettek szárról, mert hamar eltanultam az alapokat. Szinte elsőre sikerült az egyensúlyomat megtalálni. Tudjátok, mikor fel kell álni a kengyelbe és térdel meg combbal kell tartani magunkat, az ügetés ütemét is elkaptam kb 10 perc után.

Sőt kengyel nélkül is megy az ügetés (kb fél percig :D), meg kipróbáltam milyen szőrén megülni a lovat. Az sokkal jobban tetszett mint a nyerges variáció :)

Néztem a többi lányt akik már hetek óta szét verik a feneküket, mert pattógnak mint a gumi labda.

Lovaglás előtt sportoltam, csak éppen a lovakról annyit tudtam, hogy szépek.

2012. aug. 28. 17:26
 6/8 A kérdező kommentje:

Na remélem ezt már elküldi a net... még annyit szerettem volna hozzá tenni, hogy a barátnőmmel egyszerre kezdtük.

Ő mindmáig fél és leizzad ha elindul alatta a lovacska :)

Ha le kell szállni vagy fel kell szállni, neki bakot kell tartani :)

2012. aug. 28. 17:46
 7/8 anonim ***** válasza:
ez nagyon fura.milyen oktató már az ilyen aki 1 alkalom után levesz egy gyereket f.szárról aki tegnapkezdett el lovagolni?attól még hogy gyorsan tanulsz nem jelenti azt hogy profi vagy.jah és az alapok holmaradnak?rendesen meg kell tanulni könnyű ügetni még kengyel nélkül is.azt tudod hogy mikor a ló lép melyik lábára kell felálni hogyha f.száron vagy bent a karámban lovagolsz?ha ez tudtan akk bocsi.
2012. aug. 30. 11:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Gyerek? 22 éves vagyok :D Persze ezekkel tisztában vagyok és mint már feljebb írtam kengyel nélkül és csak úgy szőrén sokkal kényelmesebb nekem a lovaglás. Persze nem mehetek úgy a lóval, de az ismerősömnél próbáltam és jobban tetszett. De akkor sem vagyok gyerek :D
2012. aug. 30. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!