Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovak megérzik ha olyan...

A lovak megérzik ha olyan ember van körülöttük aki igazán hamis?

Figyelt kérdés
1 éve járok lovagolni és már egyénileg megyek.Van egy ló úgy hívják hogy Liliom.Nagyon kényelmes ügetésben meg minden,barátnőm is jár lovagolni de ő máshova és néha eljön velem lovagolni.Ő folyton csak kritizálja a lovakat hogy milyen buták meg hogy a nyergek nagyon kényelmetlenek stb.. Ma is voltunk lovazni és egymás után voltunk Liliomon.Ő próbálta el indítani vágtába és liliom nagyon szépen csinálta csak a barátnőm nem mozgott jól.Mikor leszállt a lóról megcsapta liliom orrát és szegény pacim nagyon fél tőle...azt hiszi milyen jól lovagol miközben össze van görnyedve ügetés közbe.Amikor be vittük liliomot a boxba a barátnőm mondta meg hogy hogy csináljam a csutakolást meg minde miközbe én minden nap az istállóba több órákat csutakolom a lovakat és elkezdi hogy fogjam meg liliom lábát és ő majd kaparja.hát kösz..Liliomtól mikor kimentem és b.nőm maratd egyedül liliom szó szerint kirúgta a box ajtót mert nagyon utálja a barátnőmet.Ő úgy lovagolt rajta mintha a csicskája lenne a ló.Liliommal annyira összeszoktunk hogy amikor viszem ki meg be nem is kell fognom és jön utánam de azért a biztonság kedvéért megfogom a szárat.Liliom nagyon ideges ha melátja a barátnőmet..tényleg ki tudja a paci szimatolni?

2012. aug. 25. 22:12
 1/10 x) ***** válasza:
Alapvetően egy ló a legjobb dolog ha meg akarod tudni milyen ember vagy. Egy ló pontosan azt adja vissza amit te adsz neki. Mint egy tükör. Amilyen te vagy olyan lesz a ló melletted. Mivel a "barátnőd" (akivel szerintem sürgősen meg kéne szakítani minden kapcsolatot) nem sugárzott semmilyen szeretetet a ló felé, így a ló sem visszafelé. Ez a lány egy középszerű divatlovas akit a ló a legkevésbé sem érdekel. Szerintem mondd el neki őszintén hogy mit gondolsz róla, hátha rájön hogy a világ nem körülötte forog.
2012. aug. 25. 22:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen, úgy van mint a kutyáknál.A lovak is megérzik hogy ki az ellenség, és ki a barát, pl:

-hogy milyen hangon beszélsz hozzá/ kedves/mérges/

-hogy milyen az energiád /pozitív/negatív/

-hogy mennyi időt töltesz vele

2012. aug. 25. 22:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Először is: Liliomnak nagyon szép neve van! :)

Másodszor: Igen, a lovak megérzik, és Liliom fél is a bnődtől, főleg, mivel bántotta, semmi szép szó vagy simogatás. Szerintem is mondd meg a barátnődnek a véleményed róla, hátha észbe kap. Ha nem kényelmes a nyereg, minek lovagol? Ha nem ül szépen, miért nem futószárazik?

2012. aug. 25. 23:00
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én már úgy vagyok vele hogy soha többé nem jön lovagolni velem!Szegény Liliom...:/ amikor belpett az istállóba a "barátnőm" nyugtalan lett és sunyított.Soha de soha nem jön velünk lovagolni!!!Érdekes,utánnam lovagolt és nekem liliom nagyon jól viselkedett kényelmes volt az ügetése és nem is kellett hajtani.Annyira idegesít most!!

2012. aug. 26. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:
A ló is kb olyan értelmi és érzelmi szinten van mint egy okosabb kutya. Szóval persze hogy érzi tudja ki hogy áll hozzá.
2012. aug. 27. 16:10
 6/10 anonim válasza:
A ló is megérzi ha rossz ember közelít felé vagy ha nem szereti...;)
2012. aug. 27. 18:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Első: szerintem ezért nem kell "sürgősen megszakítani" a kapcsolatot a barátnővel. Mondja el neki,mi a probléma,és/vagy ne menjenek többet együtt lovagolni.Ha igazából barátnők,majd találnak más közös prgramot.
2012. aug. 27. 21:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Lovagolni már soha többet nem visszük el mert azért durva hogy ennyire a csicskájának érzi a lovakat :$
2012. aug. 28. 13:54
 9/10 anonim válasza:
volt egy érdekes tanulmány, amiben kimutatták, hogy a jó nagyon érzékeny az emberek hangulatváltozásaira. szerintem csak azt érezte meg, hogy te hogy viszonyulsz akkor a barátnődhöz (a viselkedése miatt), és ezért viselkedett vele ő is negatívan.
2012. aug. 28. 23:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez Debrecenben van? Az Arbo tanyan is van egy Liliom nevu paci.
2014. okt. 24. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!