Mikor kezdted a lovaglást, és most hogy haladsz?
Szia.
Az lenne a kérdésem, amit fentebb látsz. Az alapvető kérdés, mennyi időbe telt, amíg eljutottál odáig, ahol most vagy?
Kérlek, értelmes választ adj. :)
Köszönöm a választ előre!
Szia!
11 évesen kezdtem lovagolni, egy olyan helyen, ahol az oktató nem tanított valami sokat, tehát mindent magamtól próbáltam megtanulni, aminek a következmény, nagyon sok rossz beidegződés lett. 12 évesen kaptam egy lovat, és hamarosan el is vittük másik lovardába, ahol rendes edzőm van, aki foglalkozik velem. Mikor a lovat vettük, sem én, sem a ló nem tudott semmit, együtt kellett mindent megtanulnunk. Most 16 éves vagyok, és tavaly nyár óta eredményesen versenyzem.
Természetesen nagyon sokat számít a lovarda és az oktató is. Ha már az elején ezen a helyen kezdem, valószínűleg sokkal gyorsabban fejlődtem volna. Nagyon sokat jelent az is, hogy milyen lovon lovagolsz. Az én lovammal nehéz dolgom volt, és sokszor még most is az van, hiszen nem tud semmit, mindent együtt tanulunk. Ha valaki egy tapasztaltabb lóval kezd, neki nyílván gyorsabban megy a dolog, hiszen a lónak már nem kell megtanítani a dolgokat.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Aki még tud, nyugodtan írhat élménybeszámolót! :)
Utolsó válaszoló:
11 éves korodban kezdted ugye, most 16 vagy, és versenyezel... És hány évig tartott, amíg megtanultad mind a 3 jármódot és minden fontosat?
Heh.. én is 11 évesen kezdtem, márciusban. Majdnem másfél éve lovagolok.
2 hónapot voltam futószáron, 4 hónapot meg szabadon. Aztán átkerültem csoportba. :)
20 éves vagyok, 14 éve lovagolok, 9 éves koromig minden tökéletesen ment, jól ment a lovaglás, de elkerültem egy másik lovasiskolába, ahol 11 év alatt leépültem, tudok mind a három jármódban lovagolni, patanyomfigurákat is tudok és 90 cm-ig ugratni is, ha a ló tud ugrani
most edzőt keresek, hogy feljavuljak
Utolsó:
Az nem is rossz :) Én se szeretnék nagyon, nem az erősségem se a stílusom ez a versengés, főleg nem a futamok. Ha lehetne, inkább a Díjlovaglást választanám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!