Nem kezdtem későn a lovaglást 10 évesen?
Én 12 évesen ültem először életemben lovon, de csak így vezetgettek. Utána 13 évesen, nyáron volt az hogy elkezdtem járni rendszeresebben. 2 évig főleg nyáron azon a helyen lovagoltam (télen, tavasszal nem tudtam járni). De oktatás az nem volt. Felültél a lóra, kb annyit mondtak, hogy balra húzod balra megy, jobbra akkor jobbra, rácsapsz a pálcával akkor megy és kész... Azt se magyarázták el, hogy nyomjam le a sarkam vagy hogy hogy tartsam a szárat. Konkrétan csak utaztam a lovon, épphogy csak fennmaradtam alapon. Utána otthagytam a helyet és 1,5 nem lovagoltam sehol se. Aztán egy új helyre jártam tavaly márciustól-augusztusig. Ez alatt az 5 hónap alatt megint nem tanultam semmit se, mert itt is mindig terepre mentünk ki. Lovas tudásom annyit fejlődött hogy 1-2 alkalommal megemlítették hogy a sarkamat le kéne nyomni. Tavaly aug.-ban katasztrofális üléssel és lovaglással kerültem a mostani oktatómhoz. Tanügetést mondhatni nem is ismertem, vágtánál előredőltem, szárkezelésem a 0-val volt egyenlő.... 1 éve járok már lassan hozzá, egészen nyárig heti 1x félórát, most hogy szünet van heti 1x 1 órát. A hibáimat kijavítottuk és elkezdtem az ugratást.
Most 18 éves leszek.
Tehát sosem késő!! Megjegyzem nálunk vannak 50 feletti lovas is aki 1 éve kezdte...
Én 35 évesen kezdtem, egy éve lovagolok. :)
Ismerősöm 32 évesen kezdte, most 43 éves, díjugrató versenyekre jár. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!