Hogyan lehet leszoktatni a lovat az állandó legelésről?
Figyelt kérdés
Zablával nem szeretném tépni a száját, inkább azt akarom nála elérni hogy csak akkor hajoljon le legelni ha megvan neki engedve.2012. aug. 15. 21:37
1/8 anonim válasza:
Sok türelem. Ha le akar hajolni legelni, akkor csípj a hasa alá pálcával és szólj rá, hogy "nem". A fejét ne egyszerre a két szárral akard felvenni, hanem csak az egyikkel. De azt is meg kell neki tanítani, hogy mikor legelhet. Ne az legyen, hogy bepróbálkozik, te meg gondolod, hogy jó legyen. Az én lovaim, tudják, hogyha leszállok róluk utána téphetnek pár falatot "jutalomként". (mivel én nem szeretem a jutalomfalatokat, inkább próbálok úgy bánni velük, hogy jól érezzék magukat velem, és szívesen csinálják a dolgukat) Amikor kiviszem őket edzés előtt már nem akarnak lehajolni, illetve elég egyszer rájuk szólnom.
2/8 anonim válasza:
Csizma zárjon, és utána a szár.
illetve amit az előző is írt, következetesség.
Nálunk megvan, h kötőfékkel, ha rávezetem az útról, a fűre, akkor szabad, illetve nagyritkán terepen, de akkor meg levesezem a kisorrszíjat, szóval ott is van jelzés.
3/8 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy kiviszem kötőfékkel és ha leakar hajolni felveszem a fejét és adok neki répát jutalomként.. és ezt addig játszom míg nem akar majd lehajolni. Beválhat? vagy kössem át én is kisoroszíjjal a száját?? Az a gond, hogy a zablát még csak most szoktatom a szájába és nem szeretném vele megutáltatni már az első alkalommal..(most szépen beveszi)
2012. aug. 16. 10:40
4/8 anonim válasza:
a jutalomrépa nem hinném, hogy jó ötlet. hamarosan csakazértis le fog hajolni legelni, mert tudja, hogy utána rögtön megkapja a répát... ha jutalmazni akarod, simogasd meg, dicsérd, de ne kajával motiváld ilyen esetben.
5/8 A kérdező kommentje:
okés.. köszi :)
2012. aug. 16. 13:23
6/8 anonim válasza:
van könnyeb olyan helyre viszed ahol nincs fű
7/8 A kérdező kommentje:
:) ez is egy megoldás de ha terepen szeretném hasznosítani akkor ez nehezen kivitelezhető :)
2012. aug. 16. 21:44
8/8 anonim válasza:
Vidd olyan helyre, ahol nincs fű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!