Hogy tudom leszoktatni a beaglemet az állandó szaglászásról séta közben? 3éves kan.
Téged hogy tudnánk rászoktatni arra, hogy tájékozódj, ha hülye vagy?
Ez sajnos elemi ösztön, mint a magadfajták hülyesége.
Miért baj, ha szaglászik? Ő így "olvas".
Nem tudom, mit szólnál, ha bekötött szemmel kellene pl egy múzeumban nézelődnöd.
a láb mellett követés egy teljesen természetellenes viselkedésforma a kutyák részéről.
ha ez a cél, utána mindenképp legyen olyan szakasz amikor kedvére szaglászhat, pl futtató, rét, stb.
kopód van, vadászkutya. persze, hogy szagol!
legközelebb ne csak a cuki pofiját figyeld a kutyának a fajtaválasztásnál, hanem mondjuk a tulajdonságait is...
Attól még, hogy kopó, meg lehet tanítani arra, hogy ne szaglásszon. Ha szaglászik, akkor általában húz is.
Nekem is beagleöm van és nahát, tud szépen sétálni. Aztán amikor elengedem, akkor szaglászik.
A pórázfegyelem megy? Tanítsd úgy, hogy ha kicsit húz, akkor hirtelen az ellenkező irányba fordulsz, és arra mész tovább. Lehet, hogy százszor kell eljátszanod, de meg fogja érteni.
Ha pedig nem húz, és úgy szagol, akkor szépen rászólsz, hogy nem, és egy pici rántás kíséretében mész tovább, kikerülve a szagot.
Ezen kívül a lábnál követést is érdemes megtanítani. Olyankor fent van a feje és szépen néz rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!