Milyen kereset szükséges ahhoz hogy eltartsd a lovad?
Tehát a kérdésem az lenne bővebbeben és leginkább azokhoz akik felnőttek és saját pénzből tartják el a lovukat. Mennyi a fizetésetek amiből eltarjátok a lovatokat? Hogyan oldjátok meg kiadásotokat rá? Gyűjtögettetek évekig? Lovat miből vettétek? Stb.
Én jelenleg bejelntett munkahelyen 120 ezret keresek, van egy kisebb félrerakott összegem. Párommal saját lakásban lakunk tehát nem kell albérletre költeni, párom is dolgozik. Régóta szeretnék lovat, most meg is tudnám venni de előbb szeretnék alaposan mindent átgondolni hogy ne kelljen eladni 1-2 év múlva. Jelenleg félretett pénzem 300 ezer forint, hobby lovat szeretnék és bértartásban lenne. A kiadásoktól kicsit félek, ezért szeretném még alaposan átgondolni és érdeklődni ki hogyan oldja meg, mennyi pénze van rá.
Köszönöm előre is a válaszaitokat!
26/L
Azt se felejtsétek, hogy ki is kell járni a lóhoz, ha mondjuk minden alkalommal buszjegy, benzin kell, az is rádob még egy komoly összeget. Ha pl. pesti vagy, van bkv bérleted, akkor találhatsz olyan helyet, amit el tudsz érni vele, viszont ott jó eséllyel több a tartás ára. Ha távolabb van, ott olcsóbb, de többet kell utazni. A bértartás felett még minimum havi 10-et számolnék körmölésre, állatorvosra, cuccok pótlására. És legyen tartalékban 100-150e ft, ha bármi orvosi költség adódna.
A felestárs jó ötlet, ha találsz normális embert akivel lehet közösködni, elég sokat lehet spórolni vele. Ha attól tartasz, hogy szakítotok, akkor legyen saját kasszádban tartalék pénzed, amiből pár havi tartást ki tudsz fizetni, illetve erre is jó a fent említett 100-150e tartalék.
16:49!
Ki mondott olyat, hogy csak a drága hely a jó? Mi is bértartunk és havi 30 ezer alatt nem éri meg, meg nem is lehet nagyon kihozni. Egy kis istállóról van szó, nem csilli-villi lovardáról. Loviban meg 40 ezertől indulnak az árak. Pest környékén még több is lehet, és akkor még nincs szó fedelesről, meg egyéb plusz dolgokról.
Remélem, ha a kérdező lovat vesz, akkor jó helyre viszi, nézzen meg többet is, mert látni loviban lefogyott lovakat, jobban jár a tanyával, de annak sem árt utána járni, nehogy valami flúgost fogjon ki, aki suttyomban dolgoztat a lovával.
Tegnap egy ismerősöm ajánlotta hogy tud egy magánembert aki lovakat tart meg van pár bértartója is tegnap megnéztük. Nagyon jó hely, 50 ezer a tartás ebben benne van a 3x etetés, homokos karám vagy kinn a legelőn, boxos, szalmával és forgáccsal is almolnak (ezt én választhatom ki mivel szeretném) van 1 lovaglópálya pár akadállyal. Nagyon megtetszett a hely mert várátlanuk toppantunk be, megnéztük az istállót és a lovak nem állnak sz*rba, be volt szénázva nekik, itatók tele vízzel, tiszta rendezett volt minden. Mondtam a tulajnak hogy lovat szeretnék ő feljaánlotta hogy segít találni megfelelő hobbylovat. Ő régen versenyzett van 4 lova, ebből 2 kiöregedett versenyló, 1 csikója meg egy kocsilova van. Többi 3 ló bértartott.
De azthiszem várok tavaszig mostmár csak akkor veszek lovat addig is gyűjtögetek félrerakok mindent amit csak tudok. megpróbálok letenni valami továbbképzést hogy jobb munkám lehessen több pénzel.
szerintem az mindegy, hogy mennyi a kereset, a lényeg, hogy ne hiányozzon belőle a bértartás összege, + 10-15.000 ft havonta. ahol én tartom a lovat, ott 35 a bértartás, de mindennel együtt 45-öt biztos ráköltök, a benzinpénz, a jutalomfalatkák, a felszerelés folyamatos frissítése... de van itt olyan bértartó, aki annyit keres mint te és még gyereke is van és valahogy mégis kigazdálkodja... bár néha hónap végén már nem tud kijönni, mert benzinre nincs pénze..
én azt javaslom neked, hogy tudd tesztelni, hogy hogy bírnád anyagilag, hogy megpróbálkozol pár hónapra feles bértartással és esetleg a bértartás másik felét félre rakod. ha így gond nélkül megy 3-4 hónapig, akkor vehetsz lovat és a félre tett pénzt pedig félre rakhatod lovas vészhelyzetekre mondjuk.
nekem pont tegnap kellett csak úgy kicsengetnem 11.000-et, mert egy másik ló belelépett a lovam lábába. nem haltam bele, de ha valakinek fillérre ki van számolva a havi költsége, akkor egy ilyen bármikor előforduló költség gáz ám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!