Szerintetek ez normális, vagy csak én reagálom túl? (vágóhíd)
Az âllatok jóval előttünk itt voltak, úgyhogy embereknek kuss, mivel mi vagyunk megtűrve. Hát azért gondolj bele. Mi lenne, ha fordítva csinâlnánk? (Mondjuk abból a szempontból nézve, hogy némely állatoknak "kevés agyuk" van, vagy az âllatok nem tudnak beszélni hülyeség, dehát az ember is ebből indult ki :) )
Mindegy, én akkor is ellenzem, hiszen húszmillió âllatom van, mégsem vágom le őket. Ha belegondolsz, egy malac ugyanúgy lehet a tarsad, hiszen MINDEN tehenet, lovat, malacot, tyúkot, teknőst mindent lehet szeretni! Gondolom nem hiszed el, de mióta "tenyésztem" a tyúkokat, minden nap leülök hozzájuk , a hâtamra ugrálnak, és beszélek velük. Ők is tudják, hogy valamit mondunk , ezert a tyúk/kakas is beszél. Hidd el, ha jobban megismered az állatokat, rájössz, hogy nem csak ennivaló az asztalon, vagy a kenyérben, hanem egy érző, okos lény.
De nekem még a húsevéssel se lenne bajom, ha nem olyan embertelen körülmények között tartanák és vágnák le szegényeket. A falun a csibe, amelyik kapirgált, szabadon élt, és friss levegőt szívott, az legalább ÉLT, nem úgy, mint a ketrecben nyomorgó szerencsétlenek.
Aztán ahogy levágják őket, az is borzalmas. A lábuknál fogva fejjel lefelé fellógatják őket, és sorban vágják el a nyakukat. Na ez, borzalmas. Nem maga a húsevés lenne az, hanem a mód, ahogy csinálják. Aztán egy csomó hús a szemétben landol.
A ló levágásában szerintem az az egyik legrosszabb, hogy sok gazda az öreg, kiszolgált paciját adja el, hogy még egy kis pénzt csikarjon ki belőle. Ahelyett, hogy hálás lenne és békés üregkort biztosítana neki. Más kérdés, hogy lovat semmilyen körülmények között nem ennék, egyszerűen felfordul a gondolattól a gyomrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!