Elvihetjük magunkkal a csikót kirándulni?
Azt hiszem mi is lovaskocsival megyünk, mert kell vinni enni a lovaknak. És hát hogyan máshogy 7-8 lóval :)
Én lóháton megyek. A csikó a pajtában összeszokott a felnőtt pónikancával, mellette tudna jönni HA vihetem.
Figyi ki vezeti a túrát? A többi lovast is meg kéne erről kérdezni, hogy őket nem-e akadályozná. Nem csak 1 lóval kell összeszokottnak lenni, hanem másik 6-al is.
Egy féléves csikó meg igen csak nagy figyelmet érdemel, hiszen olyan, mint egy kisgyerek, bohóckodik, így vezetéklóként nem megoldható a túra, az hogy szabadon bóklásszon meg akkor képzelhető el, ha az anyja mellett van, így viszont össze-vissza csalingázik.
Nem a táv hosszával van a gond, mert lesétálja, hanem a maradék 6 nappal, pl napközben mit csinálsz vele? Kikötöd? Kicsapod legelni, ha összebalhézik a többivel? Ráadásul amúgyis egy másik ló is a "fennhatóságod" alatt lesz, 2vel meg nehezebb.
Inkább hagyd otthon erre az egy hétre, jó lesz neki egy legelőn, reggel-este legyen aki megetesse, meg legyen ki gondoskodik neki friss vízről és ő tökéletesen el van. Te is nyugodtan fogsz aludni, hogy tudod, hogy jó helyen, biztonságban van.
Hidd el egy ilyen túrán elég az embernek a saját lováról gondoskodnia, nem ám még egy kiscsikóról is. Mondom, engem egy ilyen túrán kifejezetten zavarna egy ilyen "anyátlan" kis jószág, mert nem csak a gazdájának kell rá figyelnie, hanem a többi lovasnak is.
Az megint más lenne, ha ott lenne az anyja is, mert akkor általában az bevédi a többi lótól, a csikó meg nem kolbálszolna el mindenfelé, hanem ott maradna az anyja mellett.
Ez nem túrázgatás. Nem lesznek idegen emberek, csak én ülök lóháton senki más. Ahol tartom a kiscsikót bértartásban, velük megyek. Akin én lovagolni fogok, nem az én lovam, nekem nem kell külön egy lóról gondoskodnom, eredetileg csak a csikómról kéne. Ráadásul nem otthon lesz a csikó, hanem valami gátőrnél, a franc tudja ki az és hogy ért-e a lovakhoz. Aggódnék érte.
Mind egy...majd lesz valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!