Holnap Szlovákiába akarunk átmenni kirándulni de nincs állatútlevelünk mennyire szigorú az ellenőrzés? Kocsival mennénk?
Én nem kockáztatnék. Főleg hogy a szlovákok nem szívlelik kimondottan a magyarokat, így ha ellenőrzés lesz, nagyon megszívhatjátok.
A kutya maradjon itthon, ti meg menjetek.
Köszönöm, Esztergomba megyünk és Párkányba mennénk át ha kutyát nem vihetünk nem megyünk (mi már csak ilyen megszállottak vagyunk), megkockáztatjuk de az igaz h ha nincs útlevél elkobozhatják?
Mert akkor biztos h nem kockáztatunk...
A szlovákiai vagyok. Azért ahhoz nagyon kicsi az esély, hogy elkobozzák (azért nem olyan egyszerű helyet se találni neki), pláne, ha amúgy van oltásija, amiben ugyanolyan matrica van, mint az útlevélben (piros-fehér). Nem szokták ennyire komolyan venni, főleg, hogy már határellenőrzés sincs. Szerintem vigyétek nyugodtan, de azért legközelebb tényleg legyen útlevele! Jó utat!
Egy kis nyelvlecke, jól jöhet, de általában a határhoz közel sokan tudnak magyarul (kiejtés szerint írva):
Dobrí gyeny! - Jó napot!
Ahoj/Ahojtye - Szia/Sziasztok
Gyakujem/gyakujeme - Köszönöm/Köszönjük
Dovigyenyia - Viszontlátásra
Muozsem? - Szabad? (pl. hely a vonaton, asztalnál)
Dobre - jó, rendben
Áno - igen
Nyie - nem
Pesz - kutya
Voda - víz
Csaj - tea :)
Dzsúz - itt is használják a gyümölcslére
Hleba - kenyér
Párki - virsli
Szép időt, jó kirándulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!