Mi a véleményetek a patracról, ill. a váz nélküli nyeregről?
a váz nélküli nyereg jobb, mint a szőrén, de nem olyan, mint egy rendes nyereg. a váznak ugyanis többek közt az a funkciója, hogy a sújt eloszlassa a ló hátán. egy váz nélküli nyeregben ugyanúgy a feneked alatt terheled csak a lovat, ott is fog megizzadni. az e-bayes műszálas olcsó váznélkülit szintén nem ajánlanám, mert azon kívül, hogy szép színekben van, csak hátránya van. ami nem bőr, azt nem lehet javítani, tömni, továbbá azokhoz spéci heveder kell, amit nem lehet kapni itthon mindenféle méretben. inkább egy olcsó vén vázas nyerget ajánlanék én is, 20.000-ért már lehet kapni, olyat vennék, aminek ép a váza, a felrántók és a tömés. az, hogy ütött-kopott, repedezett a bőr, az jelen esetben nem számít szerintem.
patracnak nagyon sok mindent hívnak, így nem tudom te melyikre gondolsz. a valódi csikós patrachoz nincsen heveder, de lovas áruházakban árulnak olyat, ami kb olyan, mint egy izzasztó kengyellel és hevederrel. itt ugyanaz a gond, hogy a súlyodat nem oszlatja el, továbbá ezeken át is megy az izzadtság. létezik még ilyen westernes patrac, de ott is ez a gond. de bármelyiket is választod, neked biztos kényelmesebb lesz, mint szőrén, viszont a lónak egyik se közelíti meg a nyerget. én egy partac árából mindenképpen egy olcsó nyerget vennék inkább, még ha csak ideiglenes megoldásként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!