Melyik fajtát ajánlanátok kezdő lovasnak? (Fajták lent)
bunnyboo: Mondjuk szerintem könnyebb nagy lóról jól esni, mert pici lovon nincs időd semmire, már a földön is vagy (persze egyéni vélemény, csak gondoltam, megosztom az álláspontom :))
Kedves Kérdező: Fjordok, hafik általában makacsak, egygazdás lovak (persze van kivétel, de az meg pont a szabályt erősíti), meggondolnám, hogy kellő lovastudás nélkül megvennék-e egyet. Sodrottak alapállapotban szelídek, egyik sem az a "most elviszlek vágtában és meg sem állok, míg bírom erővel" típus, az szerintem meggondolandó, arab telivért meg kezdőnek nem nagyon ajánlanék (azok között is vannak nyugodtak, de ki kell fogni), mert lehet, hogy csak a vétel után jön ki a sárkány-éne, azzal meg vigyázni kell. (lovagoltam már arab telivért, aki hónapokig tök nyugis volt, aztán gondolt egyet, egyik nap szőrén ültem rajta, ugrált, ágaskodott, nem csinált semmit úgy, ahogy kellett volna, elég nehezen, de rendbetettem a fejét, óra végére már egész jól ment megint, másnap meg mintha mi sem történt volna, ő volt a világ legaranyosabb lova) Magyar fv., kisbéri szerintem jöhet, de mindenképp érdemes többször menni, megnézni, felülni rá, nem csak egyszer, mert az ördög soha nem alszik.
Amúgy arra nem gondoltál, hogy egy kicsit halasztanátok a lóvásárlást, egy-két évig még járnál lovagolni és akkor nem kéne félni, hogy egy makrancosabb lovat fogsz ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!