Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Melyik fajtát ajánlanátok...

Melyik fajtát ajánlanátok kezdő lovasnak? (Fajták lent)

Figyelt kérdés
Magyar félvér,Kisbéri,Fjord,Haflingi ,Sodrott,Arab telivér?Tudom hogy nem a fajtát kell nézzni,de apám rá állitot hogy kisebb fajtájú lovakat nézzek ,és ne magyar félvéreket meg kisbérit,de én ragaszkodok hozzájuk mert csak jót hallotam róluk.Szerintetek melyik fajta legyen?

2012. aug. 8. 11:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

bunnyboo: Mondjuk szerintem könnyebb nagy lóról jól esni, mert pici lovon nincs időd semmire, már a földön is vagy (persze egyéni vélemény, csak gondoltam, megosztom az álláspontom :))

Kedves Kérdező: Fjordok, hafik általában makacsak, egygazdás lovak (persze van kivétel, de az meg pont a szabályt erősíti), meggondolnám, hogy kellő lovastudás nélkül megvennék-e egyet. Sodrottak alapállapotban szelídek, egyik sem az a "most elviszlek vágtában és meg sem állok, míg bírom erővel" típus, az szerintem meggondolandó, arab telivért meg kezdőnek nem nagyon ajánlanék (azok között is vannak nyugodtak, de ki kell fogni), mert lehet, hogy csak a vétel után jön ki a sárkány-éne, azzal meg vigyázni kell. (lovagoltam már arab telivért, aki hónapokig tök nyugis volt, aztán gondolt egyet, egyik nap szőrén ültem rajta, ugrált, ágaskodott, nem csinált semmit úgy, ahogy kellett volna, elég nehezen, de rendbetettem a fejét, óra végére már egész jól ment megint, másnap meg mintha mi sem történt volna, ő volt a világ legaranyosabb lova) Magyar fv., kisbéri szerintem jöhet, de mindenképp érdemes többször menni, megnézni, felülni rá, nem csak egyszer, mert az ördög soha nem alszik.

Amúgy arra nem gondoltál, hogy egy kicsit halasztanátok a lóvásárlást, egy-két évig még járnál lovagolni és akkor nem kéne félni, hogy egy makrancosabb lovat fogsz ki?

2012. aug. 10. 11:15
 12/14 A kérdező kommentje:
Járok lovagolni,kezdö lovast ugy értem hogy nemigazán tudom anyira kezelni a makrancos lovakat(volt már alatam olyan amelyik ágaskodot stb..)De inkább a nyugotabbakat szeretem.meg másrészt van egy kicsi egynsúly zavarom,és gondolom egy kezdöknek való lórol kisebb az esély hogy leesek,mer kevesebb esélye van hogy bakolni fog vagy ágaskodni,és ha ágaskodna nemszeretném azt h rám esne a ló...:D
2012. aug. 10. 12:10
 13/14 anonim ***** válasza:
hát tudok esni, de köszi a tanácsot :) póniról azért lehet nagyobbat esni, mert nincs elég időd "helyezkedni".. szóval nem esel annyi ideig hogy mondjuk jól tudj fordulni... :DD
2012. aug. 10. 15:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is kezdő lovas vagyok, de se kezdőként, se haladóként nem a fajta alapján választanék lovat. A kezdőknek elsősorban az a lényeg, hogy jól belovagolt, jó természetű, nem túl temperamentumos ló legyen. Ezért én olyan 10 év körüli, heréltet javasolni, az még kellő munkaképességű és az ivarzási ciklusokkal sincs gond, minthogy nincsenek, mint pl. kancáknál. Fajta: arab telivér, hát nem tudom, lehet, hogy közöttük is lehet erre megfelelőt találni, de ők ált. nem annyira higgadtak. Persze biztos akad kivétel bőven. No, meg kérdés, hogy milyen a testmagasságod, mert ahhoz illő lovat kéne. Ha növésben vagy még (pl.12 éves vagy...) akkor célszerű akkora marmagasságú lovat választani, amiről "később se lóg a földre a lábad." A sodrott az nem külön fajta, DE annyi előnyükre írható, hogy a melegvérű fajtáknál kevésbé élénkek, de a hidegvérű fajtákhoz képest élénkebbek, könnyedebb mozgásúak, szerintem ideális társ lehet. Kisbériből is lehet konok, önfejű lovakat kifogni, meg nagyon jókat is, úgy ahogy a magyar félvérek között is. A haflingi és a fjord elég alacsonyak , de nem tudom, hogy te mekkora vagy.
2013. nov. 7. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!