Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy beszéljem rá apát?

Hogy beszéljem rá apát?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok és születésem óta lovak között vagyok és 8 éve aktívan lovagolok..idén elkezdtem a versenyzést is :)

nan 1 ló és már 3 éve lovagolom talát 1 évben a gazdája fel ül rá 5x és a gazdival jóba vagyok.

ésmondta nekem adná a lovat és az enyém lehet mert neki nem éri meg de azt mondta nem kell neki fizetnem a lóért csak annyi h eltartom.

tudom mivel jár az egész a kajáját a jelenlegi helyzetben év elején kéne kifizetni ami nekem kb 100-120 000 ft lenne

a kukoricával,árpával,zabbal...stb

patkolást is tudom kb 5-6 000 lenne mert hátsó patkó is kell. :)

Van rá pénzünk csak apuék nem bírják a lovakat így nem jön be nekik az ötlet .. :)

tipp hogy - hogy beszéljem rá őket ??

2012. aug. 1. 01:12
 1/9 x) ***** válasza:
76%

Örülök hogy végre egy olyan tizenéves lány ír ilyen kérdést aki tényleg ért is a lovakhoz és nem könyveli el annyival hogy "ó hát az nem nagy cucc" :) De azért biztos hogy jól meggondoltad? Majd egyetem mellett lesz rá időd? Elég jól keresnek a szüleid ahhoz hogy egy esetleges állatorvosi költséget kifizessenek?

Egyébként meg kell értened az ő álláspontjukat is, nyilván féltenek egy kicsit, meg ők is tudják hogy nagy felelősség és csak viszi a pénzt. Mert egyenlőre ők fognak fizetni mindent.

De ha már módszerek akkor nyaggatás. Minden nap mondd el nekik hogy te nagyon szeretnéd ezt a lovat, tisztában vagy mekkora felelősség de érzed hogy készen állsz rá és nagyon nagyon nagyon nagyon szeretnéd. Ezen kívül a biztos eredményért ismertesd meg velük a lovakat. Vidd el őket egy-két edzésre, engedd nekik hogy pucolgassák a lovakat stb. (bár lehet hogy ezt eddig is csinálták ha 8 éve lovagolsz).

És amúgy biztos hogy jó ló amit választottál? Mert nekem elég gyanús ha a gazdája csak úgy ingyen odaadja. (bár tény hogy én így kaptam a lovamat keresztapámtól..) de azért legyél biztos benne hogy nem ver át.

2012. aug. 1. 01:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Igazából saját lóra soha nem lesz elég időd, úgyhogy ha van ilyen lehetőséged, akkor használd ki. Nem szoktam ezt ajánlani nagyon senkinek, hacsak nem ismerem az illetőt, mert a legtöbbjénél ez csak múló szeszély, vagy úgy vannak vele, hogy ha van kutyájuk, és a Caesar Millanos módszer bevált, akkor madj a lovaknál is beválik (a parelli). Persze hogy semmi tapasztalatuk nincs, az meg megint más tészta.
2012. aug. 1. 03:16
 3/9 A kérdező kommentje:

x) válasz :

köszönöm hát én biztos vagyok a lóban mert ahogy említettem csak én lovagolom és a gazdájának ezen a lovon kívül még van 3 és közülük egyik vemhes és nekem a testvérem az edzőm és neki a legjobb barátnője ez a szemész akié a ló.

és azért adná nekem mert tudja hogy szeretem.

és eladni idegennek meg nem szeretné.

tehetséges és jó papiros ló úgy, hogy jól járnék

igaz van 1-2 hibája de minden lóban van .

2012. aug. 1. 10:42
 4/9 A kérdező kommentje:

meg az egyetem messze van még.

ha meg esetleg nem tudok kimenni több időre pl 1-2 hét akkor addig lovagolnák nekem meg gondoznák én oda adnám a tesómnak oktatásra 1-2 alkalomra ha úgy van .

de nem lenne soha elhanyagolva :)

2012. aug. 1. 10:50
 5/9 ibanezb válasza:
Ha elfogadjátok az ajánlatot, mindenképpen papírozzátok le, ne az legyen, hogy az övé marad a ló, te pedig eltartod, aztán egy-két év múlva meggondolja magát és viszi a lovat. Ha sokat lovagolsz, akkor megéri, hiszen a lovaglás se olcsó mulatság. Azt viszont nagyon nem értem, milyen az a hely, ahol egy egész évet!!! előre ki kell fizetni! a legtöbb bértartásos helyen egy hónapra előre... hiszen el is viheted onnan... mindenesetre ezt is le kell papírozni, a bértartást, ha ki kell fizetni netalán előre, akkor ezt is, hogy átvették a pénzt, stb. és mi a felmondási idő, és természetesen, hogy a fennmaradó időszakra a pénz az visszajár!!! De gondolom, ha sikerül a szüleid rábeszélni, akkor erre ők gondolni fognak. Plusz majd ne felejtsd el a járulékos költségeket (saját nyereg, saját kantár stb., talán jobb, ha a megszokott használtat veszed meg a tulajtól, az a lóra van betörve)... Sok sikert!
2012. aug. 1. 12:02
 6/9 A kérdező kommentje:

saját hely minden van és csak azért kell év elején fizetni mert mi rendeljük a kaját vagyis év elején lehet szénát venni ezért van ez ... :)

ilyen nem fordulna elő h elvinni törpe korom óta ismerem

nyereg, kantár ...stb azokat használhatom .nem kell megvennem de majd ha apuék bele mennek akkor szépen lassan vennénk saját cuccokat :) mert ha már lesz saját cuccom akkor csak azokat vetetném meg amik nekem bejönnek és nem az, hogy megveszem a szart ideiglenesen ha lesz cuccom akkor szinte a legjobbak ... :)

2012. aug. 1. 12:25
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem is nagy álmom volt egy ló, és én is pont 14 éves vagyok. =] nekem apukám kisebb koromban azt mondta, hogy amikor már profin lovagolok, akkor kaphatok egy hobbilovat. HOBBILOVAT! Szerettem volna versenyezni, de csak hobbiból űzhetem a sportot, mert a versenyzés nagyon komoly dolog. egy versenylóval nagyon nehéz! edzeni kell [és nem csak magadat, külön a lovat is!!], különleges drága, macerás módszerekkel. ha ebbe vágsz bele, a családodnak milliókat kell majd belefektetnie, és neked sem lesz magánéleted! akkor kisanyám, nem lesz az, hogy a haverokkal lemegyek kóricálni, meg böngészem a facebookot, hanem minden egyes nap azért kelsz fel, hogy kimenj a lóhoz, edzd magad, és a lovadat is! és nincs olyan, hogy most nem megyek ki a lóhoz mert rosszul vagyok, hanem ha törött a lábad, akkor is kibicegsz, és bármi történik, az a ló a tiéd, a te felelősséged, ÉS SZÁMÍT RÁD! szóval kérdés, hogy te csak hobbiból szeretnél lovagolni, vagy komoly, versenyzési céljaid vannak. ha a szüleid nem szeretik a lovakat, próbálj érvelni! miért szereted őket? miért hasznos ez a sport[különösen ha mást nem sportolsz]? ha te lovat szeretnél, a szüleid biztosan megengedik! ha pedig van rá pénz, akkor pláne...szóval érvelj! próbálkozz a szüleidnél. nem kell, hogy ők látogassák, nézzek meg időnként a lovat, mert te tudod egyedül is kezelni őt! úgyhogy mondd meg, hogy te vállalnád ezt, és tényleg felelős gazda lennél, anélkül, hogy a szüleidre támaszkodnál! szerintem gondold át a dolgot, mert kérdés, hogy a szüleid mit vállalnak!

na, de sok szerencsét! ;)

puszi, saci... :]

2012. aug. 1. 18:00
 8/9 A kérdező kommentje:

Tisztába vagyok ezekkel saci én idén kezdtem el a versenyzést és tudom mivel jár. a lovas ismertségem háromnegyede versenyző most 2 hónapra buktam a lovaglást de járok ki a lóhoz ápolom és minden

eltört a karom 1 lovasbaleset miatt nem ezzel a lóval történt akit szeretnék.

tavasszal leszeretném a rajtengedélyt rakni ...

aktív versenyző akarok rakni és ugyan úgy járnék ki természetesen mikor nem tudok mivel külföldre utazok akkor nem tudok kimenni. minden nap nem fogom lovagolni mivel kell pihennie.

1 versenyző loval tudom mennyi gond van azt is h 1 verseny 30-40 000 ket elvehet utazás meg minden miatt de megvan a siker ára :)

2012. aug. 1. 20:48
 9/9 anonim ***** válasza:
...hát, örülök, hogy ezt tudod, a szüleidet pedig csak nem olyan nehéz meggyőzni! ha te lovagolni akarsz, és van rá pénz, akkor biztosan megveszik neked, mert boldog leszel tőle. és mivel már rutinos lovas vagy, egyedül is kezeled a lovad, szóval a szüleid dolga, csak a fizetés, mintha csak valami mást fizetnének....:| vszont a gyerekük boldogságáért biztosan megteszik, hogy vesznek neked egy lovat. ;)
2012. aug. 2. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!