Hogy magyarázzam meg egy laikusnak azt, hogy a lovaglás egy nagyon jó dolog, de nem kis veszélyeket rejt magába, és ne képzelje el azt, hogy minden csak úgy megy, hogy felülünk a lóra, és hipp hopp már profi lovasok vagyunk?
Így, ahogyan most leírtad.
De amúgy nem fogja elhinni, mert azt hiszik, hogy csak ülni kell. Én is próbáltam már ezt elmagyarázni, erre azt válaszolta a csaj, hogy lovagolni nem nehéz, mert ő már lovagolt. hiába mondom neki, hogy lovon ülni, és vezetgetve utazni egy kört, az nem lovaglás.
Nekem volt egy ilyen barátom,na akkor kapott is érte rendesen.Mondtam neki,hogy akkor egy lovaglóórára jöjjön el,na nem is akarta jönni.Ilyen embereknél első probléma az,hogy félnek is felülni a lóra,csak beszélni tudnak.Végül mondtam neki,ha annyira könnyű,felülni ő is feltud nemde!?Nagy nehezen belement.
Kezdődik az egy óra lovaglás.
1,A ló érzi,hogy nem határozott aki rajta ül,így össze-vissza ment. (A lovam hallgat rám maximálisan,ezért mertem felültetni rá és elengedni teljesen szabadon őket a karámba.)
2,Rátettem futószárra,de természetesen ügetésnél nem találta el mikor kell leülni.Ekkor mondtam neki,hogy akkor ki a kengyelből a lábakat,na 20 perc kengyel nélküli ügetés után könyörgött,hogy leszállhasson.
Mikor leszállt,2órán keresztül azt szajkózta,hogy mennyire nagyra becsüli ezek után a lovasokat..
A lényeg,hogy mutasd meg neki az izomlázakat és kihívásokat jelentő feladatokat és akkor észreveszi,hogy neki sem annyi volt a dolga,hogy üljön..akkor valószínű a lovasoknak is sok munkájukba telik,míg egy könnyűnek kinéző feladatot megtanulnak,helyesen végrehajtanak.
ajj,hát igen...
a minap holt fáradtan léptettem le a pályáról,és nem értette édesanyám,hogyan lehet a lovaglásban elfáradni....regéltem már nemegyszer a lovaglásról neki,ráadásul szinte kánikula lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!